Tässäkö puhelimien uusi taistelutanner: Jättiakku täyteen 17 minuutissa

Julkaistu:

Xiaomi
Xiaomi esittelee todella tehokkaan matkapuhelinlaturin, jonka pitäisi tulla piakkoin saataville.
Kiinalainen puhelinvalmistaja Xiaomi on kehittänyt 100 watin laturin, joka pystyy väitetysti lataamaan 4000 milliampeeritunnin – siis varsin järeän uhkean – akun 17 minuutissa.

Muun muassa The Next Webin uutisoima laturi esiteltiin Xiaomin Weibo-verkkopalvelussa julkaisemassa videossa, eli kyse ei ole puolueettomasta testistä. Nopeutetussa videossa nimeltä mainitsematon puhelin saavutti 50 prosentin latauksen 7 minuutissa.

Latausnopeutta verrattiin kilpailija Oppon 50 watin laturiin, jolla 3500 milliampeeritunnin akku saavutti 65 prosentin latauksen samassa ajassa, kun Xiaomin puhelimen 4000 mAh:n akku oli jo täynnä.
Kyse ei kaikesta päätellen ole pelkästä prototyypistä, sillä Xiaomin Redmi-brändin pomo Lu Weibing näyttää ennakoivan laturin tulevan pian massatuotantoon.

Laturien nopeus on kilpailuvaltti muillakin. Kun OnePlus ehosti 6T-puhelintaan McLaren-mallillaan, yhtiö toi siihen aiempaa tehokkaamman laturin.
Jos on laturien teho kasvamassa, on myös puhelinten akkukapasiteetissa nähty uusia irtiottoja. Täysin omassa luokassaan on Energizerin äskettäin julkistama puhelin, jossa on peräti 18 000 mAh:n akku.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt