WhatsApp saa uuden toiminnon – huomioi tämä varoitus

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsAppia seuraava WABetaInfo havaitsi viestien edelleenlähetykseen liittyviä uudistuksia.
Facebookin WhatsApp-pikaviestin ehostaa viestien edelleen lähettämistä. Sovelluksen kehitystä tarkasti seuraava WABetaInfo löysi WhatsAppin testiversiosta 2.19.80 Androidissa kaksi uudistusta asiaan liittyen.

Viestin tietojen alle saa haluttaessa uuden toiminnon nimeltä Forwarding Info. Sen avulla käyttäjä näkee, kuinka monta kertaa hänen lähettämänsä viesti on edelleenlähetetty. Toiminto pätee siis vain lähetettyihin viesteihin, mutta myös vastaanotettujen viestien jakomäärän voi nähdä vippaskonstilla. Käyttäjä voi yksinkertaisesti lähettää vastaanottamansa viestin uudelleen ja sitten katsoa viestin tiedoista uudelleenlähetysten määrän.

Toinen uusi toiminto lisää viestikuplaan "frequently forwarded" -merkinnän , jos viesti on lähetetty eteenpäin enemmän kuin neljä kertaa. Tarkoitus on näyttää käyttäjälle, milloin viesti on suosittu. Tämä on yksi merkki mahdollisesta roskapostista tai huijauksesta, jolloin käyttäjän on syytä olla varuillaan. Edellä mainittu Forwarding Info ei WABetaInfon kokeilussa toiminut, jos viesti oli merkitty usein edelleenlähetetyksi.

Toimintojen suomenkieliset nimet jäävät nähtäviksi – jos uudistukset jossain vaiheessa tulevat osaksi WhatsAppin yleisesti jaossa olevaa versiota. Täyttä varmuutta siitä ei ole.

WhatsAppiin odotetaan piakkoin muutakin jännää, kuten käänteistä kuvahakua. Kuten mahdollisesti frequently forwarded -toiminnon kohdalla, myös käänteinen kuvahaku voi osaltaan estää valeuutisia leviämästä palvelussa.
WhatsAppin kilpailija Telegram lanseerasi juuri merkittäviä uudistuksia, jotka mahdollistavat viestien tai keskustelujen poistamisen paitsi omalta, myös keskustelukumppanin laitteelta. Uudistukselle sopii odottaa ristiriitaista vastaanottoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt