Huawei valmistautuu siihen, että USA vetää piuhat irti – ”Se on B-suunnitelmamme”

Julkaistu:

Huawei
Huawei kertoi Die Weltille rakentaneensa uuden käyttöjärjestelmän, jos Androidiin ei ole enää pääsyä.
Yhdysvaltain ja Kiinan taloudellisen nokittelun yksi osapuoli on elektroniikkajätti Huawei, maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja. Yhdysvalloissa myrskyn silmään joutunut Huawei on varautunut jopa siihen, ettei se jonain päivänä saa käyttää Googlen Android-käyttöjärjestelmää puhelimissaan.

Asiasta kertoi Huawein mobiilijohtaja Richard Yu Chengdong Die Welt -lehdelle. Saksankielistä artikkelia on lainannut esimerkiksi South China Morning Post.

– Olemme kehittäneet oman käyttöjärjestelmämme. Jos emme joskus enää voi käyttää näitä järjestelmiä, olemme varautuneita. Se on B-suunnitelmamme. Mutta toki työskentelemme mieluummin Googlen ja Microsoftin ekosysteemien kanssa, Yu sanoi Die Weltille.

Huawein toinen edustaja lievensi kannanottoa myöhemmin toteamalla, että vaihtoehtoista käyttöjärjestelmää ei suunnitella käytettävän, eikä sitä haluta käyttää. Se vaikuttaa siis olevan lähinnä suojapatja, jottei Huawei putoa tyhjän päälle pahimman tapahtuessa.

Huawein edustaja ei täsmentänyt, millaisesta käyttöjärjestelmästä on kyse. Vaikka Android on Googlen käyttöjärjestelmäprojekti, sen ydinosien lähdekoodi on avointa – perustuuhan se suomalaisen Linus Torvaldsin Linuxiin. On todennäköistä, että kyseessä on Google-riippumaton Android-variantti. Tällöin se olisi yhteensopiva nykyisten sovellusten kanssa.

Huawei on jo nyt modifioinut Androidia rajusti. Se on rakentanut järjestelmän päälle oman Emui-käyttöliittymänsä ja korvannut suuren osan Googlen oheissovellukisista omillaan.

Puhelimien myymisessä Yhdysvalloissa Huaweilla on jo ollut vakavia vaikeuksia. Kiinalaisjätti on myös haastanut Yhdysvallat oikeuteen kiellosta, joka estää liittovaltion virastoja ostamasta yhtiön tuotteita ja palveluita.

Lue lisää:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt