Applelta täyskäännös – iso helpotus akun vaihtajille

Julkaistu:

iPhone-huolto
Apple näyttää kelpuuttavan korjaukseen iPhoneja, joissa ei enää ole alkuperäistä akkua.
Apple vaikuttaa tehneen merkittävän muutoksen iPhone-puhelimiensa huoltokäytäntöön. Ranskalaisen iGenerationin ensin havaitsemasta muutoksesta uutisoivat myös esimerkiksi MacRumors ja 9to5Mac, jotka ovat nähneet Applen viralliset huolto-ohjeet.

Tähän asti Apple ei ole suostunut korjaamaan iPhoneja, joissa on kolmannen osapuolen akku. Nyt epävirallinen akku ei ole ilmeisesti enää este puhelimen korjauttamiseen Applella tai sen valtuuttamassa huoltoliikkeessä. Jos puhelimen vika koskee akkua, Apple voi jopa vaihtaa sen viralliseen Applen akkuun normaalilla hinnalla. Jos akun vaihto on liian vaikeaa, Apple saattaa korvata koko puhelimen uudella akun vaihdon hinnalla.

Applen korjausohjeiden perusteella edes väärennetty akku ei ole este korjaukselle. Väärennetyllä akulla varustettu iPhone voi myös säilyttää takuunsa. Jos puhelimen vika johtuu epävirallisesta akusta, asiakkaan pitää kuitenkin maksaa korjauksesta.

Lisäksi jos epävirallisella akulla varustetun puhelimen korjausyritys epäonnistuu, asiakkaan pitää maksaa korjauksesta oli takuuta tai ei.

Muutoksen uskotaan olevan maailmanlaajuinen ja se seuraa Applen taannoista päätöstä vaihtaa halvalla vanhojen iPhone-puhelimien akkuja. Syynä oli paljastus, jonka mukaan Apple hidasti tahallaan puhelimia, joissa on huonokuntoinen akku. Applen mukaan tällä tavalla pyrittiin estämään puhelimen yllättäviä sammumisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt