Honor View 20 -puhelimen mukana tulee Honor Guard Fortnite Skin - Mobiili - Ilta-Sanomat

Ei enää pelkkä kamera – puhelimia myydään uudella täkyllä

Nyt 500–600 euron puhelimia myydään pelaamisella.

Honor esitteli puhelimiaan Barcelonan mobiilimessuilla kuun vaihteessa.­

6.3.2019 13:54

Kilpailu kännykkämyynnissä on huomattavan tiukkaa. Suomi on useimpien länsimaiden tapaan ”kyllästetty” markkina, eli älypuhelimia myydään korvaamaan vanhenevia laitteita. Ensimmäisen älylaitteen ostajia on kovin vähän.

Viime vuosina tärkeimpiä myyntiargumentteja on ollut puhelimen kamera. Kiinalaisen puhelinvalmistaja Huawein tytärbrändi Honor on nyt nostamassa markkinointinsa kärkeen mobiilipelaamista. Viime vuoden lopussa julkistettu Honor 20 View’ta ollaan lähdössä myymään kameran ohella pelilaitteena.

– Satsaamme tosissaan mobiilipelaamiseen. Huhtikuussa View 20 -puhelimeen tuleva Gaming+ -päivitys parantaa pelisuorituskykyä ja nostaa puhelimen 60 fps -kerhoon Fortnitessa, sanoo Honorin Suomen-maajohtaja Hugo Hu.

Honor tarjoaa Honor Guard -vaatepartta View 20 -puhelimen ostajalle.­

60 fps:ää eli ruudulle piirrettyä kuvaa sekunnissa pidetään erinomaisen graafisen suorituskyvyn rajana pelaamisessa. Suomessa myytävistä Honoreista päivitys koskee tosin ainoastaan View 20’ta, sillä päivitys tukee vain Huawein Kirin 980 -piirisarjaa.

Päivitys ei ole Fortnite-spesifi, vaan koskee kaikkea pelaamista. Laitevalmistajat käyttävät kuitenkin mobiili-Fortnitea mielellään mittatikkuna sen jyrkkien laitteistovaatimusten vuoksi. Lisäksi Honorilla on erityinen intressi Fortniteen, sillä View 20:n ostajat saavat loppukuusta oman uniikin ”skininsä” eli hahmon vaatekerran suosittuun selviytymispeliin.

Markkinointitemppu on sama, jota Samsung käytti hyvällä menestyksellä viime vuonna Galaxy Note 9- ja Galaxy Tab S4 -laitteiden myymiseen.

Järeä pelaaminen ei ole enää pelkkien 1000 euron lippulaivapuhelimien juttu. 500–600 euron laitteissa on nykyisin riittävästi tehoa vaativankin grafiikan pyörittämiseen. Myös Samsungin ja OnePlusin kaltaiset valmistajat ovat tuoneet puhelimiinsa erityisiä pelitiloja suorituskyvyn optimoimiseksi ja häiriötekijöiden poistamiseksi.

Samaan aikaan mobiilipelaaminen jatkaa kasvamistaan. Pelitutkija Max Sjöblomin mukaan Fortniten ja PUBGin edustamien räiskintäpelien lisäksi kännyköillä pelataan aktiivisesti MOBA- eli moninpeliareenapelejä (mm. Arena of Valor, Vainglory, Summoners of War) sekä mobiililaitteille erikseen suunniteltuja strategiapelejä, joihin kuuluvat muun muassa Supercellin Clash Royale ja Brawl Stars.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?