Samsungin salaisuus julki: Kehittää kahta uutta taittuvanäyttöistä puhelinta

Julkaistu:

Älypuhelimet
Samsung on kehittämässä seuraajia taittuvanäyttöiselle Galaxy Fold -puhelimelleen, Bloomberg sai tietää.
Samsungin taittuvalla näytöllä varustettu Galaxy Fold -älypuhelin ei ole jäämässä kuriositeetiksi yhtiön mallistossa. Uutistoimisto Bloomberg kuuli nimettömiltä lähteiltä, että työn alla on kaksi uutta mallia, joissa myös on taittuva näyttö.

Tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa tuleva ensimmäinen puhelin taittuisi sisäänpäin samaan tapaan kuin taannoiset simpukkapuhelimet. Puhelimeen on määrä laittaa ylimääräinen näyttö ulkopuolelle, mutta sitä ei ole lyöty lukkoon.

Myöhemmin saapuvassa mallissa näyttö taittuu toiseen suuntaan poispäin käyttäjästä kuten Huawein Mate X:ssä. Puhelimesta on jo tiettävästi olemassa prototyyppi, sillä Samsung harkitsi sitä ensimmäiseksi taittuvalla näytöllä varustetuksi laitteekseen.

Työ jatkuu myös Galaxy Foldin suhteen, sillä Samsungin kerrotaan yrittävän parantaa sen näytön kestävyyttä. Nykyisellään näyttöön syntyy ryppy noin 10 000 taittokerran jälkeen.
Omalta osaltaan taittuvia näyttöjä yrittää parantaa älypuhelinten lasivalmistaja Corning Glass. Yhtiön Gorilla Glass -lasia käytetään laajasti kalliiden älypuhelinten näytöissä, ja Corning kertoi Wired-lehdelle kehittävänsä taittuvaa lasia, joka on paksuudeltaan 0,1 millimetriä ja pystyy taittumaan säteeltään noin 5 millimetriin. Samalla lasin pitäisi tarjota kunnollista suojaa pudotuksia vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt