Oletko kuullut tästä fobiasta? Uusi Nokia-puhelin laukaisee pelkoja ihmisissä

Julkaistu:

Älypuhelimet
Uudessa Nokia-lippulaivassa on erikoinen ongelma, Metro-lehti uutisoi. Asiaan törmää vain harva, mutta silloin puhelinta voi olla vaikea käyttää.
Juuri esitelty HMD Globalin lippulaivapuhelin Nokia 9 PureView käsittää jopa viisi takakameraa, jotka yhdessä salaman ja infrapuna-anturin kanssa muodostavat erikoisen reikien ringin puhelimen takakanteen. Ja tämä rinki on omiaan laukaisemaan niin sanotun reikäpelon joissakin ihmisissä, brittilehti Metro kertoo.
Reikäpelko, eli trypofobia, tarkoittaa useiden reikien ryppäästä kumpuavaa kammoa, joka selittyy mahdollisesti selviytymisvaistolla. Pahimmillaan oireet vievät jalat alta.

Nokia 9:n tapauksessa kyseessä ei ole vain teoreettinen ongelma. Eri ihmiset ovat sanoneet puhelimen todella aiheuttavan heissä pelon tunteita.
– Nokia 9 PureView laukaisee trypofobiani. Nuo kameralinssit ovat kammottavia ja ne karmivat selkäpiitäni, valittaa Gideon Aduku Twitterissä.
Metron mukaan kymmenet ihmiset ovat twiitanneet asiasta. Jotkut jopa vaativat, että Nokia 9:ää esittävät kuvat pitäisi varustaa trypofobiavaroituksella.

Lehden haastattelema ja reikäpelkoa tutkinut psykologi Geoff Cole Essexin yliopistosta arvioi, että Nokia 9:n kamerat todella ovat omiaan laukaisemaan fobian. Hänen mukaansa ongelma voi esiintyä esimerkiksi, kun joku ottaa reikäpelkoisesta kuvaa Nokia 9:llä.

Nähtäväksi jää, onko Nokia 9 viitoittamassa laajemmin tietä älypuhelinten kameroille. Jos linssiringistä tulee huippupuhelinten seuraava ilmiö, voi reikäpelkoisen arki muuttua entistä vaikeammaksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt