Taittuvat puhelimet marssivat esiin MWC:ssä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Puhelimien muoti-ilmiö käy kalliiksi – nyt kannattaa säilyttää maltti

Julkaistu: 27.2.2019 11:30

Taittuvat puhelimet ovat ensimmäinen suuri muutos älypuhelimissa pitkään aikaan. Useimpien ei kuitenkaan kannata pitää kiirettä sellaisen hankkimisen suhteen.

Yllä olevalla videolla esitellään Huawei Mate X -puhelin.

Parhaillaan meneillään olevien Barcelonan MWC-mobiilimessujen yhdeksi suurimmista teemoista ovat nousseet taittuvat puhelimet.

Messuilla on nähty laitejulkaisu Huaweilta (Mate X), minkä lisäksi prototyyppejä ovat esitelleet Oppo sekä Blackberryn nimen nykyisin omistava TCL, kertoo Reviewgeek. Samsung ehti julkaista oman laitteensa (Galaxy Fold) jo ennen messuja.

Puhelimeen tutustuneiden toimittajien keskuudessa vaikuttaa vallitsevan käsitys siitä, että Huawei on laiteista vaikuttavin. Mate X on runsaasti vau-kommentteja. Näitä edustavat muun muassa suurten amerikkalaisten The Vergen kommentti ”tulevaisuudesta käsissäni” sekä Cnetin lausunto ”uskoon tulemisesta” puhelimen käytön jälkeen.

Vaikka messuilla uutuuksia pääseekin hypistelemään, kyse ei yleensä kaikesta muusta kuin perusteellisesta testaamisesta. Kommenteilla on kuitenkin suuri merkitys ihmisten mielikuvien muokkaamisessa uutuuksien suhteen.

Tom’s Guide huomauttaakin, että julkisuuskilpailun voittaja Huawei Mate X:n suhteen on suuren suuri avoin kysymys. Yhtiö ei ole muun muassa pystynyt vielä vastaamaan siihen, montako kertaa taittuvan puhelimen voi avata ja sulkea. Huawei kuitenkin vakuutti laitteen lopullisen version olevan kuluttajien vaatimukset täyttävä.

Tämä kertoo siitä, että puhelin on vielä keskeneräinen. Tämän puolesta puhuu myös se, ettei laitteita annettu käsin kokeiltavaksi kuin suurimmille medioille, kun pienemmät joutuivat seuraamaan vierestä, kun yhtiön omat esittelijät käsittelevät puhelinta.

Halvoista laitteista ei voi puhua, sillä kyse on uuden tekniikan ensimmäisestä sukupolvesta. Huawei Mate X maksaa 2299 euroa ja tulee saataville kesällä. Samsungin Foldin verottomat hinnat alkavat 1800 eurosta ja puhelinta aletaan myydä huhtikuussa.

Puhelimen ostaja päätyy maksamaan tuotekehityskuluja ja saattaa saada vielä lastentaudeista kärsivän laitteen. Hinnat kohtuullistuvat yleensä seuraavan ja sitä seuraavan sukupolven myötä, kun entisten huippulaitteiden hinta laskee ja niistä aletaan tehdä keskihintaisia versioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?