Tässä on puhelin, josta ei todellakaan lopu akku kesken

Julkaistu:

Älypuhelimet
Mutta harvassa ovat sellaiset housuntaskut, joihin tämä kalikka mahtuu.
Paristovalmistaja Energizer esitteli Barcelonan MWC-mobiilimessuilla laitteen, josta on vaikea sanoa onko se puhelin, johon on pultattu akku, vai pikemminkin toisin päin. Power Max P18K Pop käsittää nimittäin hurjan 18 000 milliampeeritunnin akun, muun muassa Android Police ja PhoneArena kertovat.

Akku on kapasiteetiltaan noin 4,5 kertaa Samsung Galaxy S10+ -huippuluuria isompi. Mainospuheiden mukaan siinä riittää virtaa riittää 90 tunnin puheluun tai 50 päivän valmiusaikaan. Videoita voi katsoa kaksi vuorokautta putkeen. Täyteen lataaminen kestää 8–9 tuntia – pikalatauksella.
Kapasiteettinsa väistämättömänä seurauksena Power Max P18K Pop noudattelee muotoilussaan muun muassa Nokian ammoisen Communicaatorin perinteitä, eli sitä voi luonnehtia haloksi tai tiiliskiveksi. Paksuutta luurilla on lähteestä riippuen 2–4 senttiä. Ehkä vähemmän yllättäen, metallirunkoisen puhelimen painosta on vaikea löytää tietoa.

Akkuvalinta on saattanut johtaa kompromisseihin puhelimen muussa tekniikassa. Ainakaan pääsuoritin Mediatek Helio P70 ei nopeudellaan päätä huimaa. Laitteeseen on saatu mahdutettua kolme takakameraa ja kaksi etukameraa, mutta PhoneArenan mukaan käytännössä vain kaksi kameroista saanee varsinaista käyttöä.

Kesällä ilmestyvässä Android 9 Pie -puhelimessa on kuitenkin kunnioitettavat 6 gigatavua työmuistia, 128 gigan tallennustila ja paikka lisämuistille. Näyttö on 6,2 tuuman lcd 19:9-kuvasuhteella. Noin 600 euron hintaista puhelinta voi myös käyttää varavirtalähteenä muille laitteille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt