Youtubessa on tekstityskikka, joka paljastuu napin painalluksella

Julkaistu:

Digivinkit
Youtubessa on saattanut olla jo kauankin toiminto, joka auttaa katsomaan videoita ilman ääntä. Asiasta kertoi Android Police.
Googlen Youtube-sovellus osaa kikan, jonka avulla on helpompi valita videoita katseltavaksi ilman ääntä tai alhaisella äänenvoimakkuudella. Mutta apuri on luultavasti jäänyt huomaamatta suurelta osalta käyttäjiä.

Android Policen
mukaan Youtube-sovellus pystyy ainakin Android-laitteilla kertomaan jo ennen videon klikkausta, onko siinä tekstitykset vai ei. Mutta tätä tietoa ei näytetä aina. Tekstitykset-merkinnän saa esiin vasta, kun puhelimen äänenvoimakkuuden on laskenut minimiin volyyminappia painamalla. Puhelimen mykistäminen asetuksista käsin ei riitä.

IS Digitoday testasi asiaa ja havaitsi, että puhelimen äänenvoimakkuuden ollessa nollassa tiettyjen videoiden alle todella ilmestyi "Tekstitykset"-merkintä. Se katosi heti, jos ääntä hiemankin korotti.
Tekstitys tarkoittaa, että videossa esitetty puhe näytetään sellaisenaan kuvan alareunassa. Kyse ei ole esimerkiksi englannin kääntämisestä suomeksi. Automaattisesti luotujen tekstitysten laatu myös vaihtelee rajusti. Esimerkiksi testatussa videossa, jossa yksi esiintyjistä puhui englantia voimakkaalla korostuksella, ei tekstityksestä ollut paikoin mitään hyötyä.

Tekstitykset eivät ilmesty ruutuun automaattisesti, ellei niitä ole aikaisemmin ottanut käyttöön jossain toisessa videossa. Ne pitää valita videota katsellessa oikean yläkulman kolmen pystypisteen kautta kohdasta Tekstitykset.

Toiminto ei vaikuttanut olevan täysin erehtymätön. Testin aikana löytyi nopeasti video, jossa oli tekstitykset, vaikka niistä ei ilmestynyt mitään erillistä merkintää esikatselukuvan alle puhelin vaientamalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt