Lähipäivinä luvassa huippupuhelimia: Näitä laitteita MWC-messuilla odotetaan

Julkaistu:

MWC-messut
Toistaako Nokia banaanitemppunsa? Esitteleekö Huawei taittuvan puhelimen? Lue tästä kooste MWC-messujen älypuhelimia koskevista huhuista.
Barcelonan vuotuiset mobiilialan Mobile World Congress -messut ovat alkamaisillaan. Esimerkiksi Trusted Reviews ja Pocket-lint ovat koostaneet enemmän tai vähemmän vankat huhut messujen puhelinjulkaisuista.

Huawei: Suomessa suosittu kiinalaisvalmistaja on vihjaillut esittelevänsä taittuvalla näytöllä varustetun puhelimensa messuilla. 5g-yhteydellä terästetty luuri kilpailisi ennen kaikkea Samsungin niin ikään kehittämää taittuvanäyttöistä puhelinta vastaan.

Nokia: On lähes varmaa, että Nokia-puhelimia valmistava HMD Global esittelee MWC-messuilla uuden huippumallinsa, mahdollisesti nimeltään Nokia 9 Pureview.
Puhelimen erikoisuus on sen viisi takakameraa. HMD:llä on ollut myös taipumusta esitellä messuilla retroversioita vanhoista Nokia-klassikoista kuten "tuhoutumaton" 3310 ja 8110 "banaanipuhelin". Tämän vuoksi jotkut elättelevät toiveita, että tänäkin vuonna nähtäisiin joku tällainen erikoisuus.

Sony: Japanilaisyhtiön MWC-mallisto saattaa sisältää Xperia XZ4 -huippupuhelimen, jossa on mahdollisesti kolme takakameraa ja 6,5 tuuman näyttö 21:9-kuvasuhteella. Puhelin ei kuitenkaan tiettävästi tukisi 5g-yhteyksiä.

Motorola: Alkujaan amerikkalaiset, mutta nykyään kiinalaisen Lenovon valmistamat Motorola-puhelimet tuovat monille mieleen etenkin Razr-simpukkamallit, jotka saattavat herätä nyt uudelleen eloon. Huhujen perusteella luvassa voi olla Androidilla ja taittuvalla näytöllä varustettu puhelin, josta saisi kuitenkin maksaa itsensä kipeäksi. Mutta Motorola ei ainakaan uutisen kirjoitushetkellä ollut varannut itselleen mitään pressitilaisuutta, joten MWC:n tarjonta voi jäädä köykäiseksi.

LG: Korealaisvalmistaja sen sijaan on buukannut itselleen pressitilaisuuden MWC:ssä. Odotuksissa on seuraaja LG G7 -lippulaivalle. Kenties LG G8:ksi ristittävässä luurissa on tiettävästi viimeisin Snapdragon 855 -piirisarja ja mahdollisesti kolme takakameraa. LG saattaa tehdä messuilla tuplajulkaisun, sillä toreilla on höpisty myös 5g-mallista nimeltä LG V50. LG:n messukutsu puolestaan antaa vihiä, että yhtiö saattaa esitellä jonkinlaisen uuden käyttöliittymän. Kutsu oli varustettu iskulauseella "hyvästi kosketus".

Xiaomi: Nopeasti maailman suurimpien puhelinvalmistajien joukkoon noussut kiinalaisvalmistaja on varmistetusti paikalla Barcelonassa. Verhot saatetaan vetää Mi Mix 3 -puhelimen 5g-version edestä. Xiaomi on vahvistanut esittelevänsä messuilla Mi 9 -huippumallinsa.

Samsung: Maailman suurin älypuhelinvalmistaja näyttää pysyttelevän tyystin MWC:n parrasvalojen ulkopuolella. Yhtiö ehti jo esitellä uudet lippulaivapuhelimensa Galaxy S10:n jo ennen messujen alkamista.
Samoin yhtiö paljasti vihdoin myös taittuvalla näytöllä varustetun Galaxy Fold -puhelimensa tekniset salat. Molemmat puhelinmallit ovat varmasti messuilla näyttävästi esillä.

Apple ei ole MWC-messuille perinteisesti jalkautunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt