Suomalainen Uberin haastaja valtaa maailmaa – matkalla yksisarviseksi

Julkaistu:

Kyytipalvelut
Kotimainen liikkumissovellus on leviämässä useisiin uusiin kaupunkeihin tänä vuonna.
Helsinkiläinen kasvuyritys MaaS Global niitti torstaina kunniaa Brysselissä Whim-puhelinsovelluksellaan. Tiedotteen mukaan Whim voitti Future Unicorn -palkinnon 16 ehdokkaan joukosta kilpailussa, jossa etsitään Euroopan potentiaalisimpia teknologiayrityksiä.

Sovelluksessa käyttäjä valitsee, miten hän haluaa matkustaa ja sen jälkeen hän voi hankkia tarvittavat liput. Whim ei ole perinteinen kyytipalvelu Uberin tapaan, eikä se käsitä omaa autoarmadaa. Sen sijaan se yhdistelee valmiiksi olemassa olevia kulkuvälineitä, kuten julkista liikennettä ja takseja.

Vuonna 2015 perustettu MaaS Global tulee sanoista mobility as a service, eli liikkuminen palveluna. Firma on kerännyt kymmeniä miljoonia euroja riskirahaa, ja vuonna 2016 toimitusjohtaja Sampo Hietanen ennakoi erittäin rajua menestystä.

– Jos kaikki menee hyvin, tämä on satojen miljardien firma viiden vuoden päästä, Hietanen totesi Helsingin Sanomille.
Future Unicorn -kilpailun vuosittain järjestävä The Masters of Digital -konferenssi arvioi, että MaaSilla on mahdollisuus nousta seuraavaksi "yksisarviseksi" eli teknologian suuryritykseksi. Kilpailun kaksi muuta voittajaa olivat Teslasuit Britanniasta ja Umbraco Tanskasta.

Hietasen mukaan Whimillä on tehty marraskuun 2017 lanseerauksen jälkeen lähes 3,5 miljoonaa matkaa. Tänä vuonna Whim on määrä lanseerata 12 uudessa kaupungissa Aasiassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt