Suojaa itsesi WhatsAppissa – tarkista nämä viisi asetusta

WhatsAppista kannattaa kytkeä joitakin asetuksia pois päältä tietosuojan parantamiseksi.

17.2.2019 7:00

Käyttäessäsi Facebookia tai sen alaisia palveluita kuten WhatsAppia, olet jo vaarantanut tietosuojasi enemmän tai vähemmän tietoisesti. WhatsAppin sisällä kannattaakin muuttaa muutama asetus, jotta voit suojella itseäsi vähän paremmin pikaviestien viuhuessa. Asiasta kirjoitti intialainen Business Today.

Ensimmäiseksi käyttäjän kannattaa estää muita näkemästä, koska hän on ollut viimeksi paikalla. Tämä asetus löytyy kolmen pystypisteen takaa asetusvalikon polusta Tili > Tietosuoja > Viimeksi paikalla. Kun valitset "Ei kukaan", ei läsnäolostasi WhatsAppissa lähde tietoa kenellekään.

Toiseksi kannattaa miettiä, ketkä kaikki saavat nähdä profiilikuvasi. Kuvan näkymisen vain yhteystiedoille voi valita myös asetusten Tietosuoja-sivulta kohdasta Profiilikuva. Kenties kannattaa myös pohtia, onko profiilikuvan oltava oma pärstä. Naamakuvan varastaminen ja käyttö väärissä yhteyksissä voi tuottaa tuskaa myöhemmin.

Kolmas vinkki estää mahdollisesti arkaluonteisten viestien näkymistä ulkopuolisille. WhatsApp esittää saapuvista viesteistä esikatselunäkymän, mutta se on mahdollista sammuttaa. Toiminto löytyy suunnistamalla asetuksissa kohtaan Ilmoitukset > Näytä esikatselu.

Neljäntenä mieti, tarvitseeko 24 tuntia näkyviä Tila-viestejä jakaa laajasti kontaktiesi kanssa, kuten WhatsApp oletuksena tekee. Jakamisen voi rajoittaa vain yksittäisiin kontakteihin, mikä suojelee sinua viestisi liian laajalta näkymiseltä. Vähintäänkin se estää viestejä häiritsemästä niitä, jotka eivät välttämättä kuuluneet kohderyhmään. Muuta tila-viestien asetuksia Tila-näkymässä valitsemalla vasemmasta yläkulmasta kohta Tietosuoja.

Viides vinkki helpottaa suoraan elämääsi ja estää kiusalliset tilanteet, joissa et paikalla ollessasi vastannutkaan heti viesteihin. Ota lukukuittaukset pois päältä, niin kukaan ei jää ihmettelemään hiljaisuuttasi, kun he eivät ensinkään edes tiedä, että olet jo lukenut heidän viestinsä. Tämän teet valitsemalla Asetukset > Tili > Tietosuoja ja näpäyttämällä lukukuittaukset pois päältä. Asetus ei tosin tepsi ryhmäviesteihin, joista lukukuittauksia ei voi poistaa.

Tietosuojaa parantaessasi voi olla paikallaan myös perehtyä WhatsAppin muihin vähemmän tunnettuihin toimintoihin, joilla voi esimerkiksi tehostaa kuvien ja linkkien lähettämistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?