Luvattomat huijaussovellukset leviävät puhelimiin – keinona helppo porsaanreikä

Julkaistu:

Apple
Angry Birdsin ja monien muiden sovellusten piraattiversioita jaetaan iPhoneihin käyttämällä hyväksi Applen porsaanreikää.
Applen ongelma yrityksille tarkoitettujen sertifikaattien kanssa näyttäytyy päivä päivältä pahemmalta. Uutistoimisto Reutersin mukaan useita piraattisovelluksia tarjotaan tavallisiin murtamattomiin iPhoneihin ohi Applen virallisen App Store -kaupan.

Piraatit levittävät verkossa esimerkiksi Angry Birdsin, Spotifyn ja Minecraftin luvattomia versioita ja yrittävät saada käyttäjät joissain tapauksissa maksamaan "vakaammasta versiosta". Levittämiseen käytetty Applen sertifikaatti on tarkoitettu sovellusten testaamiseen yritysten sisällä ja sen käyttäminen tällä tavalla on räikeästi ehtojen vastaista.

Aiemmin esimerkiksi Facebook, Google ja tukku porno- ja uhkapelisovelluksia on käyttänyt samaa sertifikaattia väärin.

Lue lisää:
Ongelmana näyttää olevan se, että kyseinen sertifikaatti on aivan liian helppo hankkia. Lisäksi sertifikaatin menettäneet tahot, tässä tapauksessa jotkut piraatit, ovat nopeasti palanneet takaisin ostamalla sertifikaatin uudelleen toisella nimellä. Apple pyrkii kuun loppuun mennessä pakottamaan kehittäjätileille kaksivaiheisen tunnistuksen helpottaakseen ongelmaa.

Angry Birdsin kehittäjä Rovio sanoi Reutersille tekevänsä aktiivisesti töitä kumppanien kanssa estääkseen väärinkäytöksiä pelaajayhteisön ja Rovion liiketoiminnan eduksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt