Facebook Messenger antaa peruuttaa viestin lähettämisen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Näin et enää mokaa Messengerissä – Facebook antoi käyttäjille Zuckerbergin kyvyn

Julkaistu: 17.2.2019 16:00

Väärälle henkilölle tai muuten vaan ennenaikaisesti lähtenyt viesti on nyt mahdollista peruuttaa.

Facebook on päivittänyt Messenger-sovellustaan Androidissa ja iPhoneissa, kertoo muun muassa Android Central. Käyttäjien on nyt mahdollista peruuttaa väärälle henkilölle tai väärään ryhmään lähtenyt viesti.

Voit peruuttaa viestin painamalla sitä pitkään ja valitsemalla Remove chatin alareunasta. Sitten valitse Remove from Everyone ja vahvista valinta.

Viestin perumiseen on aikaa 10 minuuttia. Toisin sanoen on varsin mahdollista, että vastaanottaja on jo ehtinyt lukea viestin tai jopa ottaa siitä ruutukaappauksen. Parhaassakin tapauksessa, missä kukaan ei ehtinyt viestiä nähdä, sen poistamisesta näkyy ilmoitus kaikille.

Ominaisuuden taustalla on kohu Facebookin perustajan ja toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin kyvystä poistaa viestejä samalla, kun peruskäyttäjä ei siihen pystynyt. Facebook vastasi lupaamalla toiminnon kaikille ja rajoittamalla Zuckerbergin mahdollisuuksia käyttää toimintoa toistaiseksi.

Yhtiö kertoi The Vergelle, että nyt lanseerattu peruutustoiminto todella perustuu siihen kyvykkyyteen, joka ainakin Zuckerbergilla on ollut, mutta sitä hienosäädettiin laajemman toiminnallisuuden tarjoamiseksi käyttäjille.

Messenger-käyttäjät ovat saaneet odottaa toimintoa ajan kanssa, sillä esimerkiksi Facebookin omistamaan WhatsAppiin se ilmestyi jo vuonna 2017.

Toimintoa ei edelleenkään löydy Messengerin Lite-kevytversiosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?