WhatsAppiin tulossa toivottu ominaisuus – lisää valtaa käyttäjille

Kehitteillä oleva ominaisuus antaa WhatsApp-käyttäjille kunnon keinon estää toisten häiritsevää toimintaa.

WhatsApp-sovellukseen ollaan kehittämässä uutta ominaisuutta, joka estää käyttäjien liittämisen keskusteluryhmiin ilman lupaa, WhatsApp-sovelluksen kehitystä seuraava WABetaInfo-verkkosivusto kertoo.

Ominaisuuden avulla käyttäjä ei siis voisi jatkossa joutua vastaanottamaan viestejä keskusteluryhmissä, joihin hän ei ole alun perinkään halunnut kuulua.

Käyttäjä voi jatkossa rajata sovelluksen asetuksista, ketkä voivat liittää hänet ryhmiin ilman erillistä kutsua. Jos liittäjä ei kuulu ennalta hyväksyttyjen joukkoon, sovellus näyttää käyttäjälle erillisen pyynnön, josta käyttäjä voi halutessaan kieltäytyä tai jättää huomiotta.

Kutsu vanhenee 72 tunnissa, eikä kutsuttu voi enää liittyä ryhmään.

Ominaisuuden voi jatkossa kytkeä päälle ja muuttaa WhatsAppin asetusten valikosta kohdasta Tili > Tietosuoja > Ryhmät.

Ryhmät on asetuksissa uusi sivu, jossa käyttäjällä on mahdollisuus asettaa, ketkä voivat lisätä hänet ryhmiin. Vaihtoehtoina ovat kaikki, omat yhteystiedot sekä ei kukaan.

Jos asetuksena on kaikki, WhatsAppin käyttö jatkuu kuten nykyään. Omat yhteystiedot -asetuksella vain yhteystietoihin kuuluvat voivat lisätä käyttäjän ryhmiin ilman lupaa. Muussa tapauksessa käyttäjä saa erillisen kutsun. Jos asetukseksi taas valitsee ei kukaan, yritykset liittää käyttäjä keskusteluryhmiin vaativat aina erillisen hyväksymisen käyttäjältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?