Google paljasti tietoja Nokia 9 -puhelimesta - Mobiili - Ilta-Sanomat

Google vuoti Nokia-huippupuhelimen tiedot – mukana pettymys

Googlen mukaan Nokia 9:n tekniikka ei ehkä kaikilta osin yllä siihen, mitä aiemmin on povattu.

12.2.2019 16:00

HMD:n alle kahden viikon päästä julkistettava huippupuhelin, ilmeisesti Nokia 9, on jo valmiiksi kattavasti ruodittu monissa huhuissa. Mutta nyt puhelimesta saatiin vahvistus itse Googlelta, kertoo muun muassa Slashgear.

Nokia 9 -nimellä esiintynyt puhelin vilahti lyhyesti Googlen Android Enterprise Device Catalog -verkkosivulla, joka auttaa yrityksiä valitsemaan puhelimiaan. Google ei paljastanut puhelimesta merkittäviä uusia yksityiskohtia, ja jätti puhelimen odotetun valttikortin, erikoisen viitoskameran, kokonaan käsittelemättä.

Mutta Googlen tiedoista löytyy erikoinen maininta. Googlen mukaan Nokia 9:ssä on 4 gigatavua ram- eli työmuistia. Aiemmissa huhuissa muistin määräksi on povattu 6 gigatavua. Mikäli määrä todella on 4, se voi heikentää luurin kiinnostavuutta. On epäselvää, onko puhelimesta mahdollisesti tulossa myös versio, jossa on 6 gigatavua muistia.

Google sanoi myös, että Nokia 9 ajaa Androidin versiota 9 Pie, omaa kuuden tuuman näytön ja tarjoaa 128 gigatavua tallennustilaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?