Päivitä iPhonesi pian: Estää vakoilun ja muita aukkoja – hyökkäykset jo käynnissä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Päivitä iPhonesi pian: Estää vakoilun ja muita aukkoja – hyökkäykset jo käynnissä

Julkaistu: 8.2.2019 10:54

Applen uusi tietoturvapäivitys iPhone-puhelimille paikkaa aukkoja, joihin hakkerit jo hyökkäävät.

Apple on alkanut jakaa iPhone-puhelimiin ja iPad-tableteihin uutta iOS 12.1.4 -päivitystä, joka paikkaa puhelimista useita aukkoja. Päivitys kannattaa asentaa mahdollisimman pian, sillä hakkerit käyttävät jo näitä tietoturva-aukkoja hyväkseen hyökkäyksissä.

Päivitys paikkaa muun muassa pari viikkoa sitten Applen laitteiden FaceTime-videopuheluista löytyneen aukon, joka voi päästää kuuntelemaan ja kuvaamaan toisia iPhone-käyttäjiä.

Lisäksi Googlen tietoturvayksikkö Project Zero on paljastanut iPhone-puhelimista kaksi muutakin aukkoa, joihin ei ennen uutta päivitystä ollut paikkausta, kertoo ZDNet-verkkolehti. Googlen hanketta vetävä tietoturvatutkija Ben Hawkes kertoo Twitterissä, että aukkoja on käytetty jo hyökkäyksissä.

Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka laajoja hyökkäykset ovat olleet. Aukkoja on ilmeisesti voinut käyttää hyväksi puhelimeen asennetun haittaohjelman avulla. Apple tai Google eivät ole kertoneet, onko näitä haittasovelluksia onnistuttu levittämään esimerkiksi Applen oman App Store -sovelluskaupan kautta naamioituna joksikin hyöty- tai viihdesovellukseksi.

Päivityksen voi asentaa esimerkiksi tietokoneiden iTunes-ohjelman avulla tai lataamalla sen suoraan puhelimeen asetusvalikon kautta kohdasta Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?