Mobiili

Teinipoika varoitti vakavasta iPhone-aukosta: ”Eivät koskaan vastanneet” – syyttäjä aloitti tutkinnan Applesta

Julkaistu:

Apple
Isä väittää poikansa löytäneen kuuluisan FaceTime-aukon ja Applen sitten sivuuttaneen kaikki varoitukset.
Apple kytki tällä viikolla pois päältä FaceTime-ryhmävideopuhelut, koska niitä pystyy salakuuntelemaan. Varsinainen korjaus on tekeillä.
New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä on alkanut tutkia tapausta, sillä Applen väitetään viivytelleen aukon paikkaamisessa varoituksista huolimatta, kertoo The Verge -vekkolehti.

Twitter-käyttäjä MGT7 sanoo teini-ikäisen poikansa löytäneen haavoittuvuuden yli viikkoa aiemmin ennen kuin se tuli julki, kertoo Softpedia. Tämän jälkeen isä yritti tavoittaa Applea muun muassa Twitter-viestillä, joka on päivätty 21. tammikuuta.

– Teinini löysi merkittävän tietoturvavirheen Applen uudesta iOS:stä. Hän pystyy kuuntelemaan iPhonea/iPadia ilman lupaa. Minulla on video. Bugi-ilmoitus jätetty Applen tukeen...odotan kuulevani heistä kertoakseni yksityiskohtia. Pelottavaa touhua, alkuperäisessä viestissä sanotaan.
Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, isä väittää. Joko viesti ei jostain syystä tavoittanut Applea, tai kenties yhtiö vain sivuutti sen, kunnes asiasta nousi iso meteli viikkoa myöhemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minulla on kirjeitä, sähköposteja, twiittejä ja viestejä, joita on lähetetty Applelle yli 10 päivän ajan kertoen ryhmä-FaceTimen bugista, joka päästää salakuuntelemaan. Teinini löysi sen! He eivät koskaan vastanneet, isä ihmettelee tuoreessa Twitter-viestissään.
Apple on luvannut korjaavansa vian tämän viikon aikana tehtävällä päivityksellä. Ensiapuna yhtiö poisti käytöstä salakuuntelun mahdollistavat FaceTime-ryhmäpuhelut.

Monet asiantuntijat ovat kuitenkin ihmetelleet Applen hidasta reagointia huolestuttavaan tietoturva-aukkoon, ja New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä on aloittanut FaceTime-aukkoon liittyvän tutkinnan.

– Tämä FaceTime-aukko on vakava uhka miljoonien newyorkilaisten turvallisuudelle ja yksityisyydelle, jotka ovat luottaneet Appleen ja sen tuotteisiin vuosien ajan, syyttäjä Letitia James toteaa lausunnossaan The Vergen mukaan.

On mahdollista, että haavoittuvuutta on käytetty hyväksi todellisissa hyökkäyksissä. Applea vastaan on Yhdysvalloissa nostettu kanne, jonka mukaan FaceTimen aukon avulla salakuunneltiin asianajajalle annettua valaehtoista todistajanlausuntoa. Asiasta kirjoittaa Bloomberg.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt