Mobiili

Puhelimien Gmail-sovellus uudistuu rajusti – uusia toimintoja luvassa

Julkaistu:

Gmail
Gmailin ulkoasu pelkistyy entisestään, kun Google yhdistää palveluidensa ulkoasua. Samalla päivityksessä tulee uusia toimintoja.
Puhelimien Gmail-sähköpostisovellus uudistuu lähiviikkojen aikana, kertoo Google blogissaan. Yhtiö on jo uudistanut Gmailin ulkoasun tietokoneille, ja tuleva sovelluspäivitys noudattaa samoja linjoja.

Päivityksen jälkeen Gmail-puhelinsovelluksella voi esimerkiksi katsoa sähköpostiviestien liitteitä, kuten valokuvia, avaamatta ja selaamatta sähköpostikeskustelua. Myös tilien välillä vaihtamisen luvataan olevan aiempaa helpompaa. Vaarallisilta vaikuttavien viestien yhteyteen tulee punaiset varoitukset.

Ulkoasultaan uusi Gmail-versio poikkeaa selvästi nykyisestä sovelluksesta, ja muistuttaa Googlen viime keväänä uudistamaa Gmailin selainversiota. Googlen tavoitteena on yhtenäistää eri palvelunsa niin sanotun Google Material Theme -ohjeistuksensa mukaisiksi.

Puhelimien Gmail-sovellus on jatkossa entistäkin pelkistetympi, ja esimerkiksi yläreunan värillisen palkin tilalla on hakukenttä valkoisella pohjalla. Myös alakulmassa oleva punaisella pohjalla oleva kynäkuvake on kadonnut, ja tilalla on valkoisen ympyrän keskellä oleva monivärinen plus-merkki.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisää tekoälyä

Google on aiemmin ottanut Gmailissa käyttöön muun muassa tekoälyavusteisia toimintoja, kuten Smart Compose -toiminnon, joka alkaa ehdottaa kirjoitetuille lauseille sopivaa jatkoa. Gmail saattaa myös ehdottaa vastaamista joihinkin saapuneisiin viesteihin.

Lue lisää: Gmail saa uuden toiminnon – viestien kirjoittamisesta nopeampaa

Yhtiö ei kuitenkaan blogikirjoituksessaan kerro, miten nämä toiminnot vaikuttavat puhelinsovelluksen toimintaan. Joka tapauksessa Googlen esimerkit ovat englanninkielisiä, eikä yhtiö erikseen mainitse kieliversioita, joten on aika epävarmaa, milloin ominaisuus tulee suomen kielelle – jos tulee.

Yhtiö kertoo aloittaneensa Gmail-sovelluksen muutoksen eilen, mutta mainitsee sen päivittyvän iPhone- ja Android-puhelimien käyttäjille lähiviikkojen aikana. Päivitystä ajetaan laitteisiin ilmeisesti vähitellen alueittain.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt