Mobiili

Facebook sulkee pian kuvasovelluksensa – kuvien pelastaminen käyttäjän vastuulla

Julkaistu:

Facebook
Moments on kohta historiaa ja niin ovat ennen pitkää käyttäjien valokuvatkin, jos niitä ei lataa ajoissa talteen, kertoo Cnet-verkkosivusto.
Facebook kertoi Cnet-uutispalvelulle sulkevansa Moments-sovelluksensa, joka on tarkoitettu valokuvien helppoon jakamiseen kaverien kesken. Syynä on sovelluksen vähäinen käyttö.

Moments lakkaa toimimasta 25. helmikuuta, mutta mahdollisuus ladata kuvansa talteen säilyy toukokuuhun asti. Tätä varten Facebook perusti verkkosivun, jonka kautta kuvansa voi ladata puhelimeen tai tietokoneeseen.

Jos kuvia on tuhottomasti, niiden lataaminen voi aiheuttaa tilaongelmia. Mutta Facebook tarjoaa myös mahdollisuutta siirtää kuvat albumiksi Facebook-sovellukseen. Silloin kuvat ovat oletuksena näkyvissä vain käyttäjälle.

Vuonna 2015 julkaistu Moments on asennettu ulkopuolisen arvion mukaan 87 miljoonaa kertaa, mutta sovelluksen latausmäärät ovat laskeneet 80 000 kertaan viimeisen kuukauden aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuten Facebookin kohdalla yleensäkin, myös Momentsilla oli tietosuojaongelmansa. Sen alkuperäinen versio ei edes kelvannut jakoon Euroopassa, koska Moments ei antanut käyttäjille mahdollisuutta estää heidän kasvojensa tunnistusta muiden valokuvista. Myös yhtiön tapa tarjota sovellusta ärsytti.

Lue lisää:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt