Mobiili

WhatsApp teki tiukan rajoituksen käyttäjille: Välittömästi voimaan kaikkialla maailmassa

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsAppin viimeisin uudistus rajoittaa käyttäjiä, mutta siitä voi olla suurempaa yhteiskunnallista hyötyä.
Pikaviestisovellus WhatsApp sanoo rajoittaneensa viestien edelleen lähettämistä kaikkialla maailmassa. Uutistoimisto Reutersin mukaan asiasta kertoi WhatsAppin käytäntö- ja viestintäjohtaja Victoria Grand Indonesiassa.

Rajoitus estää lähettämästä viestejä eteenpäin useammalle kuin viidelle vastaanottajalle. Tähän asti rajana on ollut 20 henkilöä tai ryhmää. Tavoitteena on estää väärän tiedon ja huhujen levittämistä.

– Asetamme viiden viestin rajan kaikkialla maailmassa tästä päivästä lukien, Grand totesi maanantaina.

Viiden viestin raja on jo heinäkuusta asti ollut voimassa Intiassa, jossa huhujen leviäminen johti useiden ihmisten tappamiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

WhatsAppin omistava Facebook on joutunut laajemminkin valtavan arvostelun kohteeksi paitsi tietosuojaongelmistaan, myös väärien uutisten levittämisestä. Ongelma räjähti käsiin Yhdysvaltain presidentinvaalien alla, jolloin Venäjä väitetysti levitti Facebookissa vääriä uutisia tukeakseen Donald Trumpia.

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg vakuutti joulukuussa, että yhtiö on monella tavalla nyt entistä parempi.

– Olemme nyt hyvin erilainen yritys kuin vuonna 2016 tai edes vuosi sitten. Olemme perusteellisesti muuttaneet dna:mme keskittyäksemme enemmän haittojen ehkäisyyn kaikissa palveluissamme, ja olemme järjestelmällisesti siirtäneet suuren osan yhtiötämme työskentelemään haitanteon estämiseksi, Zuckerberg sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt