Täysin uudenlainen Nokia-huippumalli voidaan julkistaa jo ensi viikolla – mutta parempi versio on tulossa pian - Mobiili - Ilta-Sanomat

Täysin uudenlainen Nokia-huippumalli voidaan julkistaa jo ensi viikolla – mutta parempi versio on tulossa pian

Viidellä kameralla varustettu Nokia 9 -lippulaivamalli on vaikeuksien jälkeen valmiina julkistettavaksi, kertoo kiinalaissivusto. Uusi paranneltu versio on kuitenkin luvassa pian.

16.1.2019 7:00

Nokia-puhelimia valmistava HMD Global aikoo julkistaa uuden viisikameraisen Nokia 9 -puhelimen ennen helmikuun lopussa järjestettäviä mobiilialan MWC-messuja, kertoo GizChina-verkkosivusto.

Yhtiö on aiemmin kerrottu lykänneen puhelimen julkaisua, koska kameran rakenne on osoittautunut odotettua vaikeammaksi haasteeksi.

Nyt puhelin on lehden mukaan julkaisua vaille valmis. GSM Arena -verkkolehden mukaan puhelin saatettaisiin esitellä jo tammikuun viimeisellä viikolla. Joka tapauksessa puhelin tulisi myyntiin ennen maaliskuuta.

Kuvia viisikameraisesta puhelimesta on vuotanut julki jo aiemmin.

Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

GizChinan tietolähteiden mukaan HMD on jo kehittämässä puhelimesta uutta versiota, joka julkaistaisiin jo syksyllä.

Syy puhelimen toiseen julkaisuun on Qualcommin seuraava prosessori. Keväällä julkaistavassa versiossa on huhujen mukaan Snapdragon 845 -prosessori, kun taas elokuussa julkaistavaan malliin olisi prosessoriksi vaihdettu uusi Snapdragon 855. Lisäksi uusi malli tukisi 5g-yhteyksiä.

Mikäli GizChinan tiedot pitävät paikkaansa, Nokia 9 -puhelimessa on näyttöön upotettu sormenjälkitunnistin, kuten aiemmin on huhuttu. Puhelimen hinta olisi verkkojulkaisun mukaan 6000 yuania eli noin 780 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?