Mobiili

YouTube-videoiden selailu uudistuu puhelimissa - ”melko perusteellinen muutos” alkaa jo tällä viikolla

Julkaistu:

Google
IPhone-käyttäjät pääsevät ensiksi käyttämään uutta tapaa YouTube-videoiden selailuun.
YouTube aikoo uudistaa tapaa, jolla palvelun puhelinsovellusta käytetään. Jatkossa sovelluksessa voi siirtyä seuraavaan suositeltuun videoon pyyhkimällä näyttöä oikealle. Vasemmalle pyyhkimällä taas pääsee takaisin edelliseen katsomaansa videoon. Edellisen videon katsomista voi jatkaa samasta kohtaa kuin mihin sen aiemmin keskeytti.

– Tämä on melko perusteellinen muutos sivulle, kertoo tuotepäällikkö Matthew Darby Popular Science -lehdelle.

Ensimmäisenä uutta käyttötapaa pääsevät kokeilemaan iPhone-käyttäjät, kun Googlen omistama YouTube alkaa jakaa niihin uutta versiota sovelluksesta, kertoo TechCrunch-verkkolehti. Yhtiö ei ole kertonut, milloin ominaisuus tulee Android-puhelimille.

Googlen tavoitteena on helpottaa videosta toiseen siirtymistä ja todennäköisesti saada myöskatsojat viettämään entistä kauemmin aikaa palvelun parissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

YouTubessa uutta käyttötapaa on kehitetty parin vuoden ajan, ja sitä ovat kokeilleet sekä yhtiön työntekijät että beta-testaajat.

Darbyn mukaan pyyhkimiseleeseen on jo totuttu. Se on jo tuttua muun muassa Tinder-sovelluksesta sekä puhelimien käyttöliittymistä. YouTubessa videosta toiseen on kuitenkin tähän asti siirrytty valikoita selaamalla ja linkkejä napauttamalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt