Mobiili

WhatsApp saa tärkeän uudistuksen – viestien urkkiminen ei enää onnistu

Julkaistu:

WhatsApp
Jatkossa sivullisia voi estää urkkimasta keskusteluja puhelimelta.
WhatsApp on saamassa tuen biometriselle tunnistukselle, kertoo pikaviestintä seuraava WABetaInfo. Jos ominaisuuden ottaa käyttöön, viestejä ei pääse lukemaan ilman sormenjälki- tai kasvotunnistuksen käyttöä.

Ominaisuus on jo lisätty sekä iOS- että Android-sovellukseen, mutta sen kehitystyö on vielä kesken eikä se ole vielä käytettävissä. Sen käyttöönoton ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Tunnistuksella lukitaan koko sovellus, ei yksittäisiä keskusteluja. Androidilla tunnistukseen käytetään sormenjälkeä, ja iOS:ssa vaihtoehtona on myös Face ID.

Biometrisestä tunnistuksesta on iloa esimerkiksi yhteiskäytössä olevilla laitteilla tai jos on syytä epäillä jonkun urkkivan yksityisviestejä puhelimesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vastaava ominaisuus on ollut WhatsAppin kilpailijoissa Signalissa ja Telegramissa jo pidempään. Samoin moniin mobiilipankkisovelluksiin on mahdollista kirjautua sormenjäljellä. Voidaankin pitää yllättävänä, että ominaisuus tulee WhatsAppiin vasta nyt.

WhatsApp-viestit salataan jo nykyisellään päästä päähän, ja niiden suojaaminen itse puhelimella on tarpeellinen lenkki turvallisuudessa.

Turvallisuushakuisten ihmisten kannattaa kuitenkin huomioida, että WhatsApp on Facebookin omistama sovellus, ja yhtiö on kerännyt WhatsApp-käyttäjien tietoja. Facebook on myös aiemmin pyrkinyt yhdistämään Facebookin ja WhatsAppin käyttäjätietoja aiempien lupaustensa vastaisesti. WhatsAppin perustajat Brian Acton ja Jan Koum lähtivät yhtiöstä riitaisasti Facebookin ostettua sen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt