Mobiili

Pelottava tulos: Isojen valmistajien puhelimet aukeavat valokuvalla

Julkaistu:

Älypuhelimet
Valokuva varsinaisten kasvojen sijasta riitti avaamaan lukuisten isojen valmistajien puhelimia.
Jopa kolmisenkymmentä älypuhelinta suuriltakin valmistajilta reputti hollantilaisen kuluttajansuojajärjestö Consumentenbondin testin, jossa puhelinten kasvontunnistusta yritettiin huijata esittämällä puhelimelle pelkkä hyvälaatuinen valokuva omistajan kasvoista.

Asiasta uutisoi muun muassa Android Authority. Reputtaneiden mallien joukossa olivat molemmat HMD Globalin testiin valitut mallit Nokia 3.1 ja Nokia 7.1. Mutta samaan syyllistyivät lukuisat muidenkin valmistajien mallit muun muassa Samsungilta, Huaweilta, LG:ltä, Sonylta ja Xiaomilta. Joukossa olivat esimerkiksi Huawein kärkimalli P20 Pro ja Sonyn Xperia X72 ja X73.
Consumentenbond listaa reputtaneita malleja jopa 42, koska esimerkiksi eri maissa myytävät tai eri muistimäärällä varustetut versiot samasta puhelimesta on laskettu omiksi malleikseen. Tällä tavalla laskettuna testiin otti osaa kaikkiaan 105 puhelinmallia.

Järjestön mukaan testin läpäisi 57 mallia, joiden joukossa ovat esimerkiksi kaikki kolme Applen uutta iPhonea, XS, XS Max ja XR. Samaan joukkoon pääsivät myös Samsungin uudet lippulaivat Note 9, S9 ja S9+.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Erikseen mainitaan Honor 7A, LG G7 ThinQ, LG V35 ThinQ (Yhdysvaltain versio) ja LG V40 ThinQ, jotka avasivat lukituksen valokuvalla, mutta joissa voi asettaa kasvontunnistuksen tavallista tiukemmaksi ongelman välttämiseksi.

Sama Consumentenbond oli hiljattain Samsungin kimpussa puhelinten päivittämisestä, mutta järjestö hävisi tämän oikeusjuttunsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt