Mobiili

Huawei toivotti hyvää uutta vuotta iPhonella – työntekijöille palkanalennus

Julkaistu:

Nettimokat
Uuden vuoden toivotus lähtikin iPhonesta. Huawei ei näe erehdyksessä mitään huvittavaa.
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Huawei on rangaissut kahta työntekijäänsä erehdyksestä uutena vuotena. Huawein virallisella Twitter-tilillä julkaistiin uuden vuoden toivotus, jota koristi merkintä via Twitter for iPhone. Viesti oli toisin sanoen lähetetty Huawein verisen kilpailijan Applen puhelimella.

Twiitti poistettiin nopeasti, mutta se ehti levitä laajasti internetissä.
Uutistoimisto Reutersin näkemän yhtiön sisäisen muistion mukaan Huawein korkea johtaja Chen Lifang sanoo tapauksen vahingoittaneen yhtiön brändiä.

Seurauksena kaksi työntekijää sai alennuksen ja heidän palkkaansa leikattiin noin 640 eurolla kuukaudessa. Toisen työntekijän, Huawein digimarkkinointijohtajan, palkka myös jäädytettiin vuodeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vahingosta oli kuitenkin vastuussa ulkoinen yhtiö Sapient, joka hoitaa Huawein sosiaalista mediaa. Sapient kohtasi ongelmia tietokoneen vpn-yhteydessä, joten Twitter-viesti lähetettiin iPhonen kautta. Lähettäjän sijainnin piilottava vpn (virtual private network) on Kiinassa tarpeen muun muassa Twitterin käyttämiseksi, koska palvelu on maassa kielletty.

Huawei ei ole ensimmäinen, joka on tähän kömmähdykseen syyllistynyt. Kyseessä on suorastaan klassinen moka, johon moni Twitter-käyttäjä on haksahtanut vuosien varrella. Näin teki esimerkiksi puhelinvalmistaja BlackBerryn taannoinen luova johtaja Alicia Keys, joka tosin syytti vahingosta tietomurtajaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt