Evan Blass vuoti mahdollisen pressikuvan Nokia 9 -puhelimesta - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nokian lippulaivasta vuoti kuva – kamera vangitsee katseen

Pressikuvalta vaikuttava otos odotetusta Nokia 9 -puhelimesta esittää luurin edestä ja takaa.

31.12.2018 14:31

Laajasti huhutusta HMD Globalin lippulaivapuhelimesta Nokia 9:stä julkaistiin uusi kuva Twitterissä, muun muassa Pocketnow kertoo. Kuvalle antaa uskottavuutta se, että vuotajana on tunnettu ja luotettavaksi osoittautunut matkapuhelinalan seuraaja Evan Blass.

Kuva vaikuttaa tietokoneella luodulta, mutta se muistuttaa vahvasti pressimateriaalia. Puhelimen takapuolella näkyy laitteen keskustelua herättänyt valttikortti, viisi kameraa. Neljä niistä on alhaalla ja yksi ylhäällä. Niitä täydentää sivussa salama ja mahdollisesti läheisyysanturi.

Etupuolella huomiota herättää sormenjälkisymboli, joka antaa ymmärtää, että sormenjäljenlukija on mahdollisesti upotettu suoraan näyttöön. Lisäksi näytössä ei ole monista muista uusista puhelimista tuttua notkoa yläosassa.

Sen sijaan ruudulla olevaa päivämäärää, 1. lokakuuta, ei kannata tuijottaa liikaa. Se olisi odotuksiin nähden erittäin myöhäinen julkaisuaika, sillä HMD:n uskotaan yleisesti esittelevän puhelimen jo tammikuussa tai viimeistään helmikuussa.

Puhelimessa lukee androidone ilmeisesti sen merkkinä, että siinä ajetaan muista nokialaisista tuttua puhdasta, eli muuttamatonta Androidia, jolle myös luvataan säännölliset tietoturvapäivitykset.

Evan Blass käyttää puhelimesta nimeä Nokia 9 PureView "Beholder." Beholder saattaa olla yhtiön puhelimesta käyttämä koodinimi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?