Saitko uuden puhelimen? Näin siirrät tekstiviestit vanhasta laitteesta

Android-puhelimen tekstiviestit voi ottaa talteen ulkopuolisen sovelluksen avulla.

Vaikka tekstiviestien käyttö vähenee, ne kannattaa silti usein ottaa talteen.

27.12.2018 7:00

Tekstiviestit ovat edelleen monelle se ensisijainen tapa lähettää viestejä, vaikka WhatsApp ja kumppanit ovat niiden suurimman suosion jo tylsyttäneet. Mutta oletko varmuuskopioinut tekstiviestejä puhelimen hajoamisen tai uuden puhelimen hankinnan varalta? Android Police muistuttaa kätevästä tavasta kopioida tekstiviestit talteen.

Android-versioita ja -puhelimia on joka lähtöön, joten tekstiviestien kopiointiin voi olla joissakin laitteissa toimintoja ja palveluja, joita ei sitten muissa laitteissa olekaan. Perehdy oman laitteesi toimintoihin rauhassa siltä varalta, että siitä löytyy sisäänrakennettu konsti.

Yksi erittäin toimivaksi havaittu ratkaisu on käyttää ulkopuolista sovellusta tekstiviestien varmuuskopiointiin. Tällainen on IS Digitodaynkin käyttämä ilmainen SMS Backup & Restore. Muitakin vaihtoehtoja on, kuten SMS Backup+.

Lataa esimerkiksi SMS Backup & Restore Google Play -kaupasta. Tämän sovelluksen tapauksessa paina lupien myöntämisen jälkeen Set Up A Backup -nappia, ja seuraa ohjeita. Napauta alussa esiin lisätoiminnot, jotta pystyt valitsemaan myös tekstiviestien mukana tulleet kuvat, videot ja muun median varmuuskopioitavaksi.

Voit valita varmuuskopion säilytyspaikaksi muun muassa Google Driven, Microsoft OneDriven tai Dropboxin. Android-laitteen käyttäjänä sinulla on jo Google-tili, jonka mukana tulee 15 gigatavua ilmaista tilaa Google Drivessä. Mikäli et ole käyttänyt tätä tilaa loppuun, on Drive hyvä säilytyspaikka tekstiviesteille.

Tekstiviestejä ei kannata yleensä varmuuskopioida paikallisesti puhelimeesi, vaikka tätä tarjotaankin yhtenä mahdollisuutena. Jos puhelin hajoaa, voi viestien saaminen ulos olla konstikasta. Lopuksi paina Back Up Now aloittaaksesi varmuuskopioinnin.

Asenna myös uuteen puhelimeen sama kopiointisovellus. Jos se on SMS Backup & Restore, pyyhkäise sovelluksessa esiin vasen sivupaneeli. Sieltä valitse Restore.

Halutessasi voit ajastaa tekstiviestit kopioitavaksi uudesta laitteesta säännöllisin väliajoin. Jos puolestasi et halua pitää varmuuskopioita tallessa, voit tekstiviestit siirrettyäsi pyyhkiä sovelluksella pilvipalveluun tehdyn kopion ja sen jälkeen poistaa sovelluksen puhelimestasi.

Jos käytät iPhonea, voit valita tekstiviesteille automaattisen varmuuskopioinnin iCoudiin. Valitse asetukset > klikkaa omaa Apple-tunnustasi aivan valikon yläreunassa > iCloud > kytke viestien varmuuskopiointi päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?