Mobiili

Käytätkö Chromea kännykällä? Saat pian käyttöösi näppärän ominaisuuden

Julkaistu:

Chrome
Verkkosivuja voi pian lukea poistumatta edelliseltä sivulta. Pieni, mutta näppärä uudistus helpottaa surffaamista.
Googlen Chrome-selaimen Android-versio on saamassa uudenlaisen sivujen esikatselumahdollisuuden, kertoo Android Police.

Uuden toiminnallisuuden on tarkoitus tuoda helpotusta tavanomaiseen surffaustilanteeseen, jossa käyttäjä haluaa avata uuden verkkosivun haluamatta poistua vanhalta. Sen sijaan, että hän avaisi linkistä uuden välilehden, jatkossa sivu on mahdollista avata ”kurkistustoiminnolla” (sneak peek). Tämä tapahtuu painamalla verkkosivulla olevaa linkkiä pitkään ja valitsemalla ”sneak peek”.

Kurkistustoiminto toimii siten, että linkin takana oleva sivu aukeaa sivun alareunaan omana ikkunanaan, joka on mahdollista pyyhkäistä ylös aiemman sivun päälle. Uuden sivun saa suljettua klikkaamalla sitä oikeasta yläkulmasta, jolloin alkuperäinen sivu palaa etualalle.

Ominaisuutta on mahdollista testata Chromen esiversiossa Androidilla. Se saapunee muutaman viikon kuluttua myös Chromen kuluttajille jaeltavaan mobiiliversioon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudistuksesta lienee paljonkin iloa Wikipedian kaltaisilla sivuilla, jossa kiinnostavien linkkien klikkailu johtaa helposti harhapoluille ja kauas alkuperäisestä, kesken jääneestä artikkelista.

Muihin Chromen tuleviin uudistuksiin kuuluu ”selaushistorian kaappaamisen” estäminen eli sellaisten tilanteiden välttäminen, joissa takaisin-nappi ei enää palautakaan edelliselle verkkosivulle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt