Mobiili

Yksi pieni niksi säästää paljon vaivaa Android-puhelimessa

Julkaistu:

Digivinkit
Android-puhelimen ruudun voi jakaa kahdelle eri sovellukselle.
Älypuhelimessa tulee helposti pompittua sovellusten välillä. Tällaisia yhdistelmiä voivat olla esimerkiksi Facebook ja Spotify tai vaikka puhelimen oma soittosovellus ja tekstiviestit.

Ruutu on kuitenkin mahdollista jakaa kahtia, jotta voit käyttää kahta eri sovellusta samaan aikaan, muun muassa ExtremeTech kertoo. Temppuun vaaditaan vähintään Android-versio 7.0 Nougat, joka ilmestyi vuonna 2016.

Paina puhelimen oikeassa alakulmassa olevaa neliönäppäintä pitkään. Parhaillaan käynnissä oleva sovellus kutistuu joko ruudun yläosaan tai vasempaan puoliskoon puhelimen asennosta riippuen. Voit valita toisen sovelluksen viimeksi avattujen sovellusten listalta. Voit sen jälkeen muuttaa sovellusten keskinäistä kokoa niitä erottavaa palkkia vetämällä.

Poistu jaetun ruudun tilasta painamalla jälleen pitkään neliönäppäintä tai vedä erottajapalkki kokonaan ylös tai alas.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos puhelimessasi ei ole oikean alakulman neliönäppäintä, ruudun voi mahdollisesti jakaa etsimällä toimintoa asetusvalikon kautta.

Tuoreessa Android 9.0 Pie -versiossa avaa sovellusten esikatselu vetämällä ylös alareunan keskinäppäimestä. Jos tämä ei toimi, varmista asetuksista, että eleohjaus on tältä osin käytössä. Paina sovellusten esikatselunäkymässä halutun sovelluksen kuvaketta ja valitse ilmestyvästä valikosta ruudun jako. Sitten valitse toinen sovellus, jonka kanssa haluat jakaa ruudun.

Piessä voi poistua jaetun ruudun tilasta painamalla alareunan keskinäppäintä. Se poistaa sovelluksista jälkimmäisen. Toisen voi sitten vetää koko ruudun kokoiseksi, Mashtips neuvoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt