Mobiili

Miljoonat Android-puhelimet vanhenevat käsiin

Julkaistu:

Android
Google lakkaa tukemasta Android 4.0 -laitteita. Tämä voi altistaa käyttäjiä tietoturvauhkille.
Google kertoo lopettavansa Android 4.0 -laitteiden (Ice Cream Sandwich) tuen Google Play -kaupassa. Asiasta uutisoivat muun muassa Android Police ja Digital Trends.

Jatkossa Googlen kaupasta ladattuja sovelluksia ei enää voi päivittää, ellei sovelluksen kehittäjä tee päivityksistä kahta versiota, joista yksi on tarkoitettu Android 4.0 -laitteille.

On epätodennäköistä, että kehittäjät näkisivät tämän vaivan. Android 4.0 -puhelimet jatkavat yhä toimintaansa, mutta sovellusten päivittämättä jättäminen voi pidemmän päälle haitata puhelimen toimintaa ja myös altistaa käyttäjän korjaamattomille ohjelmistohaavoittuvuuksille.
Google perustelee päätöstään sillä, että Ice Cream Sandwich on 7 vuotta vanha, ja aktiivisia laitteita on enää vähän. Android 4 julkaistiin lokakuusta 2011. Android 4.1-laitteiden tuki jatkuu toistaiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Googlen mukaan viikoittain aktiivisia Android 4.0 -laitteita on 0,3 prosenttia kaikista aktiivisista Android-laitteista. Vaikka osuus kuulostaa pieneltä, kyse on silti jopa 6 miljoonasta laitteesta. Google arvioi jo keväällä 2017, että kuukausittain käytettyjä Android-laitteita on yli kaksi miljardia kappaletta.

Jos sinulla on vanha Android-puhelin, jonka versiosta et ole varma, kannattaa versio tarkistaa. Puhelimen asetusvalikosta löytyy tietoja puhelimesta -valikko, josta versionumero yleensä löytyy.

Fragmentoituminen eli versiokirjo on Android-puhelimille ominainen ilmiö. Apple-käyttäjät päivittävät puhelimensa yleensä iOS:n uusimpaan versioon nopeasti, mutta läheskään kaikki Android-puhelinvalmistajat eivät edes tarjoa uudempia versiota käyttöjärjestelmästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt