Mobiili

Samsung jäi kiinni housut kintuissa: Hieno kuva ei ollut ihan mitä piti

Julkaistu:

Älypuhelimet
Samsungin mainoskuva paljastui muualta hankituksi ja järjestelmäkameralla otetuksi.
Älypuhelinvalmistaja Samsung käytti ulkopuolisen valokuvaajan aikaisemmin ottamaa kuvaa mainostaakseen puhelintaan, muun muassa Mashable uutisoi.

Asiaan havahtui alkuperäisen kuvan ottaja itse. Dunja Djudjic kertoo, kuinka hän löysi järjestelmäkameralla ottamansa omakuvan Samsungin Malesian-sivulta, joka mainostaa Galaxy A8 -puhelimen kameran taustasumennusta eli muodikasta bokeh-tehostetta.

Mainoskuvaa varten alkuperäisen valokuvan tausta oli vaihdettu toiseksi ja Djudjicin naamaa ja hiuksia oli muokattu uusiksi kuvankäsittelyllä. Samsung oli ilmeisesti ostanut oikeudet kuvaan, mutta antoi mainossivullaan ymmärtää sen olevan A8:lla otettu.

Kuva oli uutisen tekohetkellä edelleen nähtävillä Samsungin verkkosivulla. Kuvan alla lukee varsin huomaamattomasti "image simulated for demo purpose", eli kuva on simuloitu toiminnon esittelemiseksi, mutta iClarified-verkkopalvelun mukaan tämä pieni präntti lisättiin vasta sen jälkeen, kun kuvasta oli noussut meteli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samsung jäi kiinni vastaavasta tempusta saman puhelimen kanssa aiemmin tänä vuonna, valokuvaaja huomauttaa. Mutta puhelinjätti ei suinkaan ole puuhissaan yksin. Esimerkiksi Huawei on narautettu ammattilaiskaluston käyttämisestä puhelimen kameran esittelemiseksi. Jopa Nokia aikanaan teki samoin.

Lue lisää:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt