Mobiili

3 uutta puhelinta: Tällainen on isoruutuinen huippu-Nokia

Julkaistu:

Nokia-puhelimet
Nokia 8.1 edustaa Nokia-puhelinten parempaa päätä, vaikka onkin keskisarjan laite.
Nokia-puhelimia valmistava HMD Global julkisti uuden laitteen mallistonsa yläpäätä edustavaan 8-sarjaan.

Nokia 8.1 ei ole tarkkaan ottaen lippulaivapuhelin koko markkinaa katsottaessa, sillä se kilpailee noin 400 euron sarjassa. Sen yläpuolelle asettuu Nokia-mallistossa silti vain aiemmin julkaistu Nokia 8 Sirocco.
HMD:n tuotemarkkinointijohtaja Neil Broadleyn mukaan kyseessä on tarkkaan ottaen nokia 7 Plusin jatko, joka on edeltäjänsä tapaan varsin isoruutuinen. Lcd-näytön tuumakoko on 6,18 tuumaa.

Laite ei ole varsinainen lippulaiva kuitenkaan siinä mielessä, että se sisältää Qualcommin Snapdragon 710 -prosessorin. Kalleimmissa laitteissa on Snapdragon 845 -piirisarja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puhelimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat 3500 milliampeerin akku, jonka valmistaja sanoo kestävän 2 vuorokautta, sekä näytön hdr 10 -tuki. Eurooppaan tulevassa versiossa on 4 gigatavua työmuistia ja 64 gigaa tallennustilaa.

Laitteen lopullista myyntihintaa ei ole paljastettu, mutta HMD:n mukaan se asettuu samaan hintaluokkaan kuin Nokia 7 Plus. Tämä tarkoittaisi noin 400 euroa.

Laitteen suurimmaksi vahvuudeksi mainitaan sen kamerat. Puhelimessa on kaksoiskamera Sonyn 12 megapikselin IMX363-kennolla sekä optisella kuvanvakauksella ja Zeiss-optiikalla. Selfie-kameran kenno on 20 megapikseliä.


Pikaisen tutustumisen pohjalta väitteillä kameran laadusta tuntuu olevan katetta. Pääkameran kuva on kirkas ja tarkka, ja on kohtuullisen laadukas digitaalisesti zoomattunakin. Etukameran kuva on iso ja yksityiskohtainen, mutta zoomattuna siinä on jo näkyvää kohinaa – ei kuitenkaan häiritsevissä määrin.

Puhelimen näppituntuma on poikkeuksellinen. Koteloa ympäröi metallikehikko, mutta itse sormituntuma on varsin muovinen, vaikkei muovista olekaan kyse.

Tutustumme laitteeseen varsinaisessa testissä perinpohjaisemmin.

Nokia 8.1:n ohella HMD ilmoitti tuovansa Euroopassa myyntiin Nokia 3.1 Plus- ja 5.1-puhelimet. Ensimmäinen edustaa 200 ja jälkimmäinen 250 euron hintaluokkaa. Edellisen erikoisuus on budjettipuhelimeksi poikkeuksellisen kookas 6 tuuman näyttö ja jälkimmäisessä on verrattain erikoinen Mediatekin Helio P6 -suoritin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt