Mobiili

Google Maps sai WhatsAppista tutun ominaisuuden – joko sait sen puhelimeesi?

Julkaistu:

Google Maps
Google Maps sai toiminnon, joka on ennestään tuttu pikaviestimistä.
Google kertoo uudesta toiminnosta Maps-karttapalvelussa. Kun kartastolla katselee esimerkiksi ravintoloita, hotelleja tai muita palveluja, niihin voi olla mahdollista lähettää viesti suoraan karttasovelluksesta käsin.

Viesti-toiminto on saatavilla Mapsin Android- ja iOS-sovelluksiin ja tulee niihin normaalin ohjelmistopäivityksen mukana. Tai on saattanut tulla jo.

Googlen mukaan viestittely onnistuu, kunhan paikallinen yritys on ottanut toiminnon käyttöön. IS Digitoday todisti Viesti-osion olevan saatavilla myös suomalaisille käyttäjille etsimällä Mapsissa saman kalifornialaisen leipomon, jonka Google poimi blogiinsa. Viesti-nappi oli näkyvissä ja sen painaminen johti viestin kirjoitusnäkymään.
Toisaalta satunnainen muiden yritysten tarkastelu esimerkiksi Helsingin seudulla ei tuottanut ainuttakaan toimijaa, jonka kanssa voisi viestitellä. Toiminnon hyöty saattaa toistaiseksi olla rajattu tai onnesta kiinni.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aiempia viestejä voi katsoa Mapsin vasemman yläkulman vaakaviivojen takaa löytyvästä viestiosiosta.

Yritysten kanssa viestittelytoimintoa on nähty pikaviestimissä, kuten Facebook Messengerissä ja WhatsAppissa. Etenkin jälkimmäisessä satsataan yrityskäyttäjiin kovasti. Ennen Maps-uudistusta Google on tarjonnut viestinappia etsittäessä yrityksiä hakukoneensa kautta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt