Mobiili

Viranomaisen vastaus kohuun uteliaasta taksisovelluksesta: 5 ohjetta puhelimen käyttäjälle

Julkaistu:

Yango-kohu
Viestintävirasto neuvoo mobiilisovellusten turvalliseen käyttöön, mutta pysyttelee toistaiseksi etäällä Yango-taksisovelluksesta.
Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus julkaisi keskiviikkona viisi ohjetta mobiilisovellusten turvallisuuden arviointiin. Suomessa on viime päivinä puhuttanut venäläisen Yandexin Yango-taksisovellus, pyytää epäilyttävän paljon käyttöoikeuksia puhelimessa ja kerää reilusti käyttäjätietoja.
Viraston ohjeet lyhykäisyydessään ovat ovat:
  1. Lataa sovelluksia vain virallisista kaupoista
  2. Tarkista sovelluksen tekijä ja sovelluksen saama käyttäjäpalaute ennen lataamista
  3. Pohdi sovelluksen vaatimia oikeuksia verrattuna sen tarjoamaan toiminnallisuuteen
  4. Lue käyttöehdot
  5. Muista työnantajan mahdolliset turvallisuusohjeet, jos käytät laitetta töissä.
Androidin virallinen kauppapaikka Google Play esittää suomalaiselle käyttäjälle vain suomalaisten tekemiä arvioita, jotka voivat usein olla vähissä. Suuntaviivoja antavat kuitenkin sovelluksen saamat tähdet, jotka lasketaan kaikkien arvostelujen perusteella.

Usein on myös vaikea arvioida, mitä oikeuksia sovellus todella tarvitsee. Vaikkapa epäilyttävä pyyntö mikrofonin käyttöön voi johtua yksinkertaisesti siitä, että sovellus tukee äänikomentojen antamista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viestintäviraston artikkelissa ei ole mainintaa tai viittausta Yango-kohuun. Artikkeli on kuitenkin todennäköisesti julkaistu sen vuoksi. Viestintäviraston asiantuntija antoi hyvin samansuuntaisia ohjeita äskettäisessä MTV:n Yangoa käsitelleessä haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt