WhatsAppin iPhone-käyttäjät saavat vihdoin Androidista tutun mahdollisuuden – mutta kaikki eivät mahdu mukaan

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp laajensi testausohjelmaa iPhone-käyttäjille, ja esitteli uuden ominaisuuden. Se ei välttämättä nostata riemuhuutoja.
WhatsAppin Android-käyttäjät ovat jo pitkään pystyneet liittymään sovelluksen beta-testaajiksi, jotka saavat palveluun suunnitellut uudistukset ennen muita. Sen sijaan Applen iPhonella testaamiseen saivat osallistua vain harvat ja valitut – ennen viime perjantaita, jolloin WhatsApp yllättäen avasi Applen laitteille laajemman beta-testausohjelman, kertoo WABetaInfo-verkkosivusto.

IPhone-käyttäjät pääsivät heti kokeilemaan uutta toimintoa ennen kuin se avattiin Android-puhelinten käyttäjille. Testiin tullut ominaisuus sijoittaa automaattisesti käyttäjän yhteystietoja arvojärjestykseen viestittelyn vilkkauden perusteella. Yksinkertaistetusti toiminto sijoittaa yhteystiedon sitä korkeammalle, mitä useammin hänen kanssaan on WhatsAppin kautta yhteydessä. Esimerkiksi suorat puhelinsoitot voivat nostaa sijoitusta listauksessa, kun taas viestien huomiotta jättäminen voi laskea sitä, WABetaInfo kertoo.

Ominaisuus muuttaa myös WhatsApp-keskustelujen järjestystä, sillä ne eivät enää näy aikajärjestyksessä, vaan suosituimman henkilön viestit näkyvät aina listan kärjessä. Nähtäväksi jää, miten käyttäjät sulattavat uudistuksen, jos se tulee sellaisenaan laajaan käyttöön. Vastaavat uudistukset eivät aina ole menneet nappiin, kuten Snapchatin taannoinen päivitys osoittaa.
WhatsAppin beta-testaajiksi haluavien iPhone-käyttäjien on ensin ladattava puhelimeensa Testflight-niminen sovellus Applen sovelluskaupasta. Kun sovellus on iPhonessa, WhatsApp-käyttäjät voivat yrittää liittyä beta-testaajiksi tämän linkin kautta.

Nimenomaan ”yrittää”, sillä WhatsApp-sovelluksen beta-testi on jo tullut täyteen. Puhelimen näytölle näkyviin tuleva sivu kehottaa yrittämään uudelleen, mutta ei kerro milloin. Tietoa ei ole myöskään siitä, kuinka monta iPhone-käyttäjää WhatsAppin beta-testaukseen on tähän mennessä hyväksytty.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt