Mobiili

Google mittasi: Näin saat puhelimesi akun kestämään pitempään

Julkaistu:

Älypuhelimet
Google myönsi tehneensä Android-puhelimien akkua kuluttavan virheen.
Google on myöntänyt tehneensä Android-käyttöjärjestelmässä virheen, joka kuluttaa puhelimien akkua, kertoo Slashgear-verkkosivusto.

Yhtiö kertoi tällä viikolla järjestämässään Android Dev Summit -tapahtumassa mittauksista, joissa tutkittiin näytön ja värien vaikutusta puhelimen virrankulutukseen. Google pyrki tapahtumassa neuvomaan sovelluskehittäjiä, miten he voisivat tehdä sovelluksistaan mahdollisimman virtapihejä.

Mittaukset vahvistivat vähemmän yllättävästi, että mitä kirkkaammalla näyttöä käyttää, sitä enemmän se syö virtaa. Valkoisen taustavärin mustaksi muuttavan yötilan käyttö sen sijaan pudotti Googlen esimerkissä virrankäyttöä jopa yli 60 prosentilla.

Myös eri värit kuluttavat akkua eri tavoin. Esimerkiksi sininen kuluttaa virtaa enemmän kuin vihreä tai punainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jälleen vähemmän yllättävästi musta kuluttaa vähemmän virtaa kuin varsinaiset värit. Eniten virtaa kuluttaa puhdas valkoinen.

– Arvatkaa mitä väriä me olemme kehottaneet teitä käyttämään..., Googlen esityksessä todetaan seuraavaksi.

Google uudisti muutama vuosi sitten Android-sovelluskehittäjille tarkoitettua ohjeistusta, jonka tarkoituksena on yhtenäistää Androidin ja sovellusten ulkoasua ja tehdä niistä helpompikäyttöisiä. Material design -nimisen ohjeistuksen tärkein väri on puhtaan valkoinen, jota yhtiö neuvoo käyttämään yleisesti tausta- ja päävärinä käyttöliittymän eri osissa.

Googlen YouTube- ja viestisovelluksista löytyy jo virtaa säästävä yötila, mutta ikävä kyllä Google ei ole lisännyt yötilaa koko Android-käyttöjärjestelmään. Sen sijaan Samsung aikoo lisätä yötilan puhelimiensa seuraavaan One UI -nimiseen käyttöliittymään.

Useista muiden sovelluskehittäjien Android-sovelluksista yötila löytyy. Kuten Googlen mittaukset todistavat, niiden käytöllä voi saada puhelimen akun kestämään pidempään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt