Mobiili

Samsung tuotti pettymyksen – tämä kaikki odotetusta puhelinuutuudesta silti tiedetään

Julkaistu:

Samsung
Samsung piilotteli uutta puhelinmalliaan, mutta joitakin tärkeitä yksityiskohtia sovelluskehittäjille kuitenkin kerrottiin.
Ennakkohuhut ja Samsungin omat vihjailut toteutuivat vain osittain eilen keskiviikkoiltana Suomen aikaa San Franciscossa, kun Samsung esitteli uutta taipuvaa puhelinmallia kehittäjätapahtumansa aluksi.
Odotetusta julkaisusta ei ollut vielä kyse, sillä Samsung jätti paljon hämärän peittoon. Itse puhelin oli piilotettu kulmikkaaseen koteloon, joten sen varsinaisesta muotoilusta ei näyttöjen lisäksi paljastunut juuri mitään.

Tilaisuudessa kerrottiin, että esitelty puhelin oli prototyyppi, ja esimerkiksi puhelinuutuuden lopullinen muotoilu tullaan paljastamaan vasta myöhemmin.

– Täällä sisällä on laite, vakuutti yleisölle Justin Denison, Samsungin mobiilituotteiden markkinointijohtaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ja se on tyrmäävä.

Yhtiö kertoi aikovansa aloittaa puhelinmallissa käytettävän taipuisan Infinity Flex Display -näytön massatuotannon lähikuukausien aikana. Yhtiö ei kuitenkaan kertonut, milloin laite on tulossa markkinoille ja mihin hintaan.

Videoidun julkistustilaisuuden jälkeen Samsung kuitenkin kertoi lisää yksityiskohtia suunnitellusta laitteesta. Cnetin toimittaja Shara Tibken julkaisi Twitterissä puhelimen näytön tietoja esittelevän kuvan.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Laitteen ulkokannessa on 4,58 tuuman näyttö, jonka kuvasuhde on 21:9. Tämän perusteella puhelin on korkeampi kuin nykymallit, joiden näyttöjen kuvasuhde on yleensä 16:9 tai 18:9. Näytön resoluutio on 849×1960 pikseliä, eli tarkkuus on 420 dpi.

Taittamalla puhelin auki vihkon tapaan sen sisältä paljastuu suurempi 7,3-tuumainen näyttö, jonka resoluutio on 1536×2152, eli sekin on tarkkuudeltaan 420 dpi. Suuren näytön kuvasuhde on 4,2:3.

Samsungin mukaan näyttö on kestävä, ja sitä voi taivuttaa satoja tuhansia kertoja. Yhtiön kertoo kehitelleensä myös rullattavia näyttöjä, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Paljoa ei myöskään tiedetä laitteen käyttöliittymästä. Googlella Android-käyttöjärjestelmän käyttöliittymän kehittämistä johtava Glen Murphy piipahti kuitenkin lavalla kertomassa, että Google ja Android alkavat virallisesti tukea myös taipuisia näyttöjä yhteistyössä Samsungin kanssa.

Samsungin mukaan suurella näytöllä voi yhtä aikaa käyttää kolmea eri sovellusta. Yhtiö koettaa saada sovelluskehittäjiä nyt laatimaan uutta tekniikkaa tukevia versioita sovelluksistaan. Flipboard-uutissovelluksesta on jo kehitetty versio, joka toimii uusien mittojen mukaisella pitkällä ulkoisella näytöllä, ja aukeaa isolle näytölle, kun puhelin avataan.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt