Mobiili

Esitteleekö Samsung taipuisan puhelimen? Katso live-video julkistuksesta

Julkaistu:

Samsung
Samsungin odotetaan julkistavan ensimmäisen taipuisan puhelimensa San Franciscossa järjestetyssä kehittäjätapahtumassa.
Samsung järjestää vuosittaisen sovelluskehittäjille tarkoitetun tapahtumansa San Franciscossa. Kaksipäiväisen tapahtuman käynnistää tilaisuus, jossa yhtiön odotetaan julkistavan ensimmäisen taipuisan puhelimen, josta yhtiö on jo jonkun aikaa vihjaillut.

Samsungin julkistustilaisuus on ohessa nähtävissä suorana lähetyksenä.

Taipuisan puhelimen ideana on, että laitetta voi käyttää sekä puhelimena että tablet-laitteena, sillä huhujen mukaan sen ulkopinnalla on 4,3 tuuman näyttö, mutta kirjan tapaan sisältä auki taittuvan näytön koko olisi 7,3 tuumaa.
Uuden puhelimen nimi on todennäköisesti Samsung Galaxy F, jossa F tulee ilmeisesti sanasta folding tai foldable eli suomeksi taipuva.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puhelimen julkistusajasta on aiemmin liikkunut useita arvioita, sillä yhtiön on arveltu lykkäävän julkistusta kehittäjätapahtuman sijasta jopa ensi vuoteen.

Kumpikin huhu saattaa olla tavallaan oikeassa. The Wired -lehden mukaan puhelin todennäköisesti julkistetaan nyt sovelluskehittäjille, mutta se tuodaan markkinoille vasta ensi vuoden puolella. Tarkoitus on antaa kehittäjille aikaa laatia uusia taipuisaa näyttöä hyödyntäviä sovelluksia.

Ohjelmistokehitykseen onkin hyvä varata aikaa. Uudenlaisen laitetyypin ongelmia havainnollistaakin juuri viime viikolla julkaistu maailman ensimmäinen taipuisa puhelin nimeltä Flexpai. Ensikokeilijoiden mukaan kalifornialaisen Royole-yhtiön tekemä laite on taitettuna möhkälemäisen iso, ja sen käyttöjärjestelmä tuntuu toimivan tahmeasti. Sovellukset avautuvat vahingossa ja näytön suunta tuntuu vaihtelevan sekin satunnaisesti.

Ongelmista huolimatta The Vergen toimittaja kuitenkin vakuuttui idean kehityskelpoisuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt