Huhu: Apple julkaisee 5g-verkkoja tukevan iPhonen vuonna 2020 - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nyt näyttää pahalta: Jääkö Apple kilpailijoistaan vuoden jälkeen?

IPhone-puhelin saattaa saada 5g-tuen selvästi kilpailijoita jäljessä, Fast Company kirjoittaa.

Huawei kuuluu valmistajiin, joilta odotetaan 5g-puhelinta ensimmäisten joukossa. Apple ei täihän joukkoon näillä näkymin kuulu.

6.11.2018 16:00

Applella väitetään olevan ongelmia iPhonen 5g-verkkoja tukevan prototyyppisirun kanssa. Nimetöntä lähdettä lainaavan Fast Companyn mukaan Intelin siru käy liian kuumana, mikä heikentää puhelimen akkukestoa.

Fast Company ennakoi 5g-iPhonen ilmestymistä vuonna 2020, mutta jättää epäselväksi, johtuuko aikataulu lämpöongelmasta. Lähteen mukaan Applen väitetään olevan tyytymätön Inteliin, mutta sirukumppania ei kuitenkaan olla vielä vaihtamassa.

Intel ei ole yksin 5g-modeemien lämmöntuoton kanssa, vaan samasta asiasta kärsi tiettävästi myös kilpaileva Qualcomm ainakin jossain vaiheessa.

Useat Android-valmistajat ovat tuomassa 5g-puhelimia myyntiin ensi vuoden aikana, mukana ainakin Samsung, LG, Huawei ja OnePlus. 5g mahdollistaa huomattavasti nykyistä nopeammat verkkoyhteydet puhelimissa, ja iPhone saattaa saada tämän tärkeän ominaisuuden merkittävästi kilpailijoita myöhemmin.

Lue lisää:

On kuitenkin epäselvää, miten paljon 5g:n mahdollinen viivästyminen oikeasti haittaa iPhonen myyntiä. 5g-verkot ovat toistaiseksi harvinaisia, ja koko verkkostandardi saatiin viimeisteltyä vasta tänä vuonna. Voi kulua vuosia ennen kuin 5g-verkot ovat laajasti käytettävissä.

Suomi on 5g-verkkojen edelläkävijöitä. Elisa avasi kesällä kaupallisen 5g-verkon Helsingissä ja Tallinnassa, mutta joutui vaikeuksiin kuluttaja-asiamiehen kanssa myytyään 5g-liittymiä, vaikka niitä käyttäviä puhelimia ei ollut edes olemassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?