Mobiili

Kaikki sairaalassa olleet iPhonet rikkoutuivat kertarysäyksellä, Androidit jatkoivat toimintaansa – erikoinen syy

Julkaistu:

iPhone
MRI-koneen asennuksella oli arvaamattomat seuraukset työntekijöiden iPhoneille, Motherboard kertoo.
Morris Hospital Illinoisissa Yhdysvalloissa oli tapahtumapaikkana oudolle sattumukselle, jossa noin 40 iPhonea, iPadia ja Apple Watchia hajosi tai vikaantui yhtä aikaa.

Tapahtumia koostavan Motherboardin mukaan sairaalaan oltiin asentamassa uutta MRI-kuvauslaitetta, jolla tutkitaan aivoja. Vakka iPhonet rikkoutuivat, kaikki sairaalan Android-laitteet jatkoivat toimintaansa samoin kuin kaikki muut sähkölaitteet. Siksi tapahtumaa ei voi selittää sähkömagneettisela pulssilla .

Vastaus löytyi heliumkaasusta, jota tarvitaan MRI-laitteen jäähdytykseen. Asennuksen yhteydessä tapahtui virhe, ja tuntematon määrä heliumia karkasi sairaalaan. Tapausta tutkineen it-asiantuntijan mukaan heliumatomit sotkivat Apple-laitteiden mems-pohjaiset kellot.
Toisin kuin Androidin kvartsiin perustuvat kellot, Applen mems-kellot olivat haavoittuvia heliumille. Mems tulee sanoista micro electro mechanical systems ja se tarkoittaa mikrosysteemejä, kuten puhelimissa käytettäviä antureita ja muita komponentteja. Kello on kriittinen osa, jota laitteen suoritin tarvitsee toimiakseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Apple tiedostaa heliumin vaarat ja kertoo niistä iPhonen käyttöoppaissaan. Applen mukaan "iPhonen altistaminen ympäristölle, jossa on suuria pitoisuuksia teollisuuskemikaaleja, esimerkiksi höyrystyvien nesteytettyjen kaasujen kuten heliumin läheisyydessä, voi vahingoittaa tai heikentää iPhonen toimintaa".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt