Mobiili

Kuluttaja vertaili 118 puhelinta: Huippukalliit mallit tärkeällä osa-alueella ”ala-arvoisia”

Julkaistu:

Puhelimet
Kuluttaja-lehti vertaili yli sataa puhelinta. Kalliit mallit sijoittuivat hyvin, mutta iPhonet reputtivat kestävyystestissä.
Yli 900 euron hintainen Samsung Galaxy Note 9 -puhelin voitti Kuluttaja-lehden puhelinvertailun, jossa oli mukana 118 puhelinta. Vertailu kuitenkin osoittaa, että halvemmalla voi saada lähes yhtä hyvän. Myös omat käyttötottumukset kannattaa ottaa huomioon puhelinta valitessa: Jos ei tarvitse puhelimeensa esimerkiksi huippulaatuista videokameraa, voi tärkeät ominaisuudet löytää paljon halvemmastakin mallista.

Kuluttajan mukaan Samsungin Galaxy Note 9 -puhelin sopii erityisesti pelaamiseen. Niukasti toiselle sijalle tulivat Applen tänä syksynä julkistamat iPhone XS- ja XS Max -puhelimet, jotka saivat erikoismaininnan laadukkaasta videokuvasta. Lehti piti noin 1200 euron hintaisia puhelimia kuitenkin huiman hintaisina.

Juuri kauppoihin tullut noin 900 euron hintainen iPhone XR -malli ei ehtinyt testiin.

Kallis hinta ei takaa kestävyyttä. Testissä puhelimia pudotetaan 100 kertaa 80 sentin korkeudelta. IPhone XS reputti testin jo ensimmäisen 50 pudotuksen aikana ja myös Max-mallin suoritus oli lehden mukaan ala-arvoinen. Sen sijaan Samsung Galaxy S9 ja Note 9 säilyivät ehjinä, kun taas S8 ja S8+ särkyivät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuluttaja jakoi Hyvä ostos -suosituksia useille halvemmille malleille. Esimerkiksi noin 650 euron hintainen Samsung Galaxy S9 oli lehden mukaan lähes testivoittajan veroinen, ja lähellä kärkeä oli myös 500 euron hintainen OnePlus 6.

Mikäli ostaja päätyy uuden laitteen sijaan vanhempaan puhelimeen, kannattaa ottaa huomioon ohjelmistot. Vanhempiin puhelinmalleihin ei välttämättä saa enää käyttöjärjestelmän uusinta versiota päivityksenä, joten puhelimen tietoturva ja muut ominaisuudet voivat jäädä jälkeen, vaikka laitteisto edelleen olisikin kunnossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt