Mobiili

Mistä on kyse: OnePlus myy selkäreppuja ja lähtee 5g-kisaan

Julkaistu:

OnePlus
Uuden puhelimensa eilen julkistaneella kiinalaisvalmistajalla menee kovaa Suomessa. Maajohtaja painottaa silti maltillista kasvua.
OnePlus julkisti eilen maanantaina uudistetun OnePlus 6T -puhelimensa. Alun perin julkistuksen piti olla tiistaina, mutta Applen lanseeraus pakotti kiinalaisvalmistajan aikaistamaan tilaisuuttaan.

Julkistus on sikäli poikkeuksellinen, että valmistaja kaksinkertaistaa myyntikanaviensa määrän Suomessa. Aiemmin laitteita myivät teleoperaattorit Elisa ja Telia. Nyt mukaan tulivat operaattori DNA sekä Verkkokauppa.com.

– Elisa on strateginen liittolainen, Telian kautta taas pääsemme useampaan maahan. DNA taas oli hyvä ottaa mukaan lanseerauksen yhteydessä, OnePlusin maajohtaja Tuomas Lampén selittää.

Vain hetkeä ennen julkaisua kerrottiin myös Verkkokauppa.comin mukaantulosta. Lampénin mukaan sopimus valmistui vasta aivan kalkkiviivoilla. Lisäksi iso jälleenmyyjä vetoaa suomalaisten haluun ostaa puhelin tutulta taholta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lampén painottaa yhtiön pyrkivän rauhalliseen kasvuun. Samaa painotti eilen New Yorkissa esiintynyt yhtiön johto, jonka mukaan valmistaja ei aio tehdä halpamallia ja lyödä rahoiksi. Tähän vaikuttavat varmasti vuoden 2015 epäonnistuneesta OnePlus X -halpapuhelimesta saadut kokemukset.

Lue lisää: Mitä tapahtui puhelinkomeetan hinta-laatusuhteelle? Testissä OnePlus X

Suomalaisjohtaja kertoo, että yhtiö tavoittelee varsinaista katetta muilla keinoin kuin itse puhelinmyynnillä. Asiakkaat ovat tekniikasta kiinnostuneita, ja he ostavat runsaasti oheistarvikkeita. Kännykän mukaan menee helposti suojakotelo, kuulokkeet tai pidempi latausjohto. Tulevaisuudessa myös reppu, sillä yhtiö alkaa myydä verkkokaupassaan sellaisia.

Kuka tekee ensin 5g-puhelimen?

On käynyt ilmeiseksi, että kännykkävalmistajien kesken on alkanut uusi juoksukilpailu: kuka saa ensimmäisenä 5g-puhelimen markkinoille. Kandidaatteihin kuuluvat varmasti kiinalainen Huawei ja eteläkorealainen Samsung. Entäpä OnePlus?

– Lupaus pitää, tuomme markkinoille viimeistä teknologiaa. Mutta sitten, kun se on luotettavalla tasolla, Lampén sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän käyttää esimerkkinä sitä, että 6T-puhelimessa esitelty näyttöön upotettu sormenjälkilukija piti nähtämän jo 5T:ssä. Lukijan julkaisua kuitenkin lykättiin.

Yhdysvalloissa OnePlus lanseerasi julkistuksen yhteydessä laajan puhelimen vaihto-ohjelman, jossa uuden laitteen ostaja saa hyvityksen vanhasta puhelimesta. Mukana ovat myös kaikki koskaan julkaistut OnePlusit. Suomessa vastaavaa ohjelmaa ei kuitenkaan ole.

– Niiden aika ei ole vielä Suomessa, Lampén toteaa.

OnePlus on ollut erittäin hyvä maksimoimaan näkyvyyttä erikoisversioilla puhelimistaan. Sellainen lienee luvassa myös 6T:stä?

– Lähdetään nyt näillä liikkeelle. Mutta joulumarkkina on kuitenkin tulossa, Lampén vihjailee.

OnePlus yllätti syyskuussa kertomalla lähtevänsä mukaan älytelevisiobisnekseen. Siitä Lampén on vaitonainen.
– Siitä ei ole uutta kerrottavaa. Olemme keskittyneet laatutuotteiden tekoon, ja bisneksessä on meidän kokoinen aukko. Se on kuitenkin ensi vuoden juttu.

OnePlusin viimeaikaisiin ilmoituksiin kuuluu myös se, että valmistaja kertoo tukevansa julkaisujaan Android-versiopäivityksillä 2 vuoden ja tietoturvapäivityksillä 3 vuoden ajan. Varsinaisesta hyväntekeväisyydestä ei silti ole kyse, sillä hiljattain julkisuuteen päätyneiden tietojen mukaan Google edellyttää 2 vuoden turvapäivityksiä laitevalmistajilta, joiden puhelimia on myyty yli 100 000 kappaletta.
Yhtiön onnistunut markkinointi ja tuotteet ovat kuitenkin vedonneet suomalaisiin. Lampénin mukaan OnePlus 6 myytiin verkkokaupasta loppuun vähän ennen uuden puhelimen julkaisua. Operaattorit myivät viimeisiä kappaleitaan juuri ennen uuden julkistusta.

– Isoa 256 gigatavun versiota myytiin jopa hieman enemmän kuin mitä operaattorit odottivat, Lampén sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt