Mobiili

Kehittäjä teki löydön: Google kehittelee ”sovellusten Netflixiä”

Julkaistu:

Google
Google näyttää harkitsevan tilauspohjaista tapaa hankkia sovelluksia puhelimeen, XDA Developers kertoo.
Android-käyttöjärjestelmää ja siihen kytkeytyvää Android-sovellusten Google Play -kauppaa ylläpitävä Google saattaa tarjota uuden tavan hankkia sovelluksia. Asiasta kertoo XDA Developers, joka kokosi yhteen kaksi uuteen hankintatapaan viittaavaa vihjettä.

Kehittäjä Kieron Quinn löysi Google Playn koodista taannoin Play Pass -nimisen toiminnon, joka ei toistaiseksi tee mitään. Koodi vihjasi jonkinlaisesta tilaustoiminnosta. Tämä ei vielä yksinään merkinnyt paljoa.

Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, kun Google teki äskettäin kyselyn, jossa se kuvaili tilausmallin, joka päästäisi lataamaan satojen dollarien edestä maksullisia sovelluksia, kuten pelejä, kuukausittaista maksua vastaan. Google kysyi, miten hyvin nimi "Pass" kuvailisi tällaista palvelua.
Kysymyksessä olisi mitä ilmeisimmin Netflixin ja Spotifyn kaltainen tilauspalvelu, jossa säännöllistä maksua vastaan saisi enemmän tai vähemmän laajan sisältövalikoiman käyttöönsä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Avonaisia kysymyksiä on useita. Ei ole esimerkiksi lainkaan selvää, että kyseinen tilauspalvelu todella tulee yleiseen käyttöön Pass-nimellä tai muuten. Googlella on epäilemättä paljon ideoita palvelujensa kehittämiseksi, eivätkä läheskään kaikki muutu todeksi.

Toistaiseksi kuukausitilausta tuskin edes testataan pienellä määrällä käyttäjiä, eikä mahdollisesta hinnoittelusta ole mitään tietoa. On myös epäselvää, koskeeko mahdollinen Google Pass koko Play-kauppaa, vai vain rajattua osaa sovelluksista. Ei ole todisteita, että tilausmalli korvaisi nykyisen tavan ostaa sovelluksia yksittäin.

Tällä hetkellä Google Play -tilaukset ovat sovellusten sisäisiä ja koskevat esimerkiksi sanomalehtiä. Poikkeus on Google Play Musiikki, joka on kuukausimaksullinen palvelu.

Engadget näkee kuukausitilauksessa saumat Googlelle parantaa asemiaan kilpailussa Applen App Storea vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt