Ota hyvä selfie, kun vielä ehdit – Apple korjaa pian iPhonen kuvia kaunistavan virheen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Ota hyvä selfie, kun vielä ehdit – Apple korjaa pian iPhonen kuvia kaunistavan virheen

IPhone XS- ja XS Max -puhelimien etukameran ohjelmistoista on löytynyt selfiekuvia ”kaunistava” virhe.

IPhone XS- ja XS Max -puhelimien etukameran ohjelmistoista on löytynyt selfiekuvia ”kaunistava” virhe.

Julkaistu: 24.10.2018 11:06

Apple julkaisee todennäköisesti pian päivityksen, joka korjaa virheen uusien iPhone-puhelimien kameroista. Kaikki eivät ole korjauksesta välttämättä niin innoissaan.

Applen uusista iPhone XS- ja XS Max -puhelimista on löytynyt erikoinen ongelma, jolle on jo annettu lisänimi ”beautygate”, kertoo muun muassa The Verge -verkkolehti. Uutuuspuhelimien etu- eli selfiekameroissa tuntuu olevan oletuksena päällä pehmentävä tehoste, joka muistuttaa muiden puhelimien ja puhelinsovellusten kohdetta ”kaunistavia” tehosteita.

Applen mukaan iPhone-puhelimet eivät tarkoituksella käsittele kuvia, mutta yhtiö on nyt myöntänyt ongelman. Apple on kertonut The Vergelle, että syynä on virhe puhelimen hdr-kameraohjelmistossa, joka on tarkoitus korjata iOS 12.1 -päivityksessä.

Hdr-kuvaustoiminnossa kamera ottaa nopeasti useita kuvia hieman eri asetuksilla, ja muokkaa niistä yhden kuvan, joka on valotuksen ja tarkkuuden kannalta paras mahdollinen. Ohjelmistovirheen ansiosta iPhonen kuvaustoiminto valitsi hdr-muokkauksen perustaksi kuvan, joka oli otettu hieman pidemmällä valotusajalla. Nämä kuvat saattavat olla aavistuksen tärähtäneitä tai sumuisia varsinkin, koska iPhonen etukamerassa ei ole optista kuvanvakausta. Näin lopullisessa kuvassa yksityiskohdat, rypyt tai ihohuokoset saattavat olla hieman epäselvempiä ja pehmeäreunaisempia kuin todellisuudessa.

Twitter-viestipalvelussa monet ovat kommentoineet #Beautygatea enemmän tai vähemmän vakavissaan.

– En ymmärrä miksi ihmiset valittavat iPhone XS ja XS Maxin Beautygate-selfiejutusta. Haloo, oletteko nähneet ihohuokosenne hd-kuvassa? Ällöttävää, toteaa Ali.

Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

– Varhaiset tulokset iOS12.1:n Beautygate-korjauksesta ovat lupaavia, kommentoi BeyondtheTech.

Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Apple ei ole kertonut iOS12.1 -päivityksen ajankohtaa, mutta se on jo julkisessa beta-testissä rajatulla käyttäjäjoukolla, joten varsinaista päivitystä tuskin tarvitsee odottaa kovin pitkään. Jos siis haluaa uusilla iPhone-puhelimilla itsestään hieman kaunistetun selfie-kuvan, niitä kannattaa ottaa nyt varastoon.

Tuoreimmat osastosta