Mobiili

Samsungilta yllättävä veto: Huippupuhelinten inhottu ominaisuus voi kadota

Julkaistu:

Älypuhelimet
Samsung saattaa tuoda puhelimiinsa uuden tekniikan ennen Applea.
Samsung on kertonut kehittävänsä puhelinta, jossa näyttö ensimmäistä kertaa todella ulottuisi joka puolelta puhelimen reunoihin asti, kertoo muun muassa Slashgear-verkkolehti.

Näytön yläosassa ei siis olisi lovea esimerkiksi kaiuttimia ja etukameraa varten, kuten monissa nykyisissä huippupuhelimissa Applen iPhone X -puhelinmallista lähtien.

Monet käyttäjät ovat ilmoittaneet inhoavansa loven muotoa, ja useissa puhelimissa muodon pystyy piilottamaan puhelimen asetuksista tuomalla näyttöön tumman palkin loven molemmille puolille.

Samsung on jo aiemmin kertonut valmistelevansa taipuisaa puhelinmallia, joten kyseessä on yhtiöltä jo toinen tekninen edistysaskel nykyisiin puhelinmalleihin verrattuna.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Samsung kertoi suunnitelmistaan Shenzenissä Kiinassa järjestämässään Samsung OLED Forum -tapahtumassa, ja suunnitelmat vuotivat pian Twitterin kautta julkisuuteen.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Twitter-viestissä näkyvältä kalvolta erottuu neljä puhelimissa käytettävää tekniikkaa. Näistä kiinnostavin on UPS (Under Panel Sensor), jolla näyttöön tai näytön alle voitaisiin sijoittaa erilaisia tunnistimia ja myös kamera.

Puhelimessa käytettäisiin myös muita tekniikoita, joita on jo markkinoilla, kertoo Forbes-verkkosivusto. Sormenjälkitunnistin olisi upotettu näyttöön, ja näyttö toimisi samalla myös kaiuttimena. Tosin Samsungilla sormenjälkitunnistin käyttäisi Forbesin mukaan kuvan sijasta ultraääntä sormenjäljen 3d-tunnistamiseen.

Lisäksi näyttö voisi antaa kosketuksesta värinäpalautteen, mistä saattaisi olla hyötyä näppäimistö- ja pelikäytössä.

Monet kommentoijat toivovat, että Samsung käyttää tekniikkaa jo ensi vuodelle suunnitellussa S10-puhelinmallissa.

SamsungMobile.News-Twitter-kanava väittää kuitenkin, että sen tietolähteiden mukaan koko etuosastaan pelkkää näyttöä olevien puhelimien prototyyppejä olisi vain muutama. Kirjoittaja arveleekin, että uudentyyppisiä malleja nähtäisiin kaupoissa vasta 2020.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt