Mobiili

Apple alkoi poistaa rahaa huijaavia sovelluksia kaupastaan – tarkista luottokorttilaskusi

Julkaistu:

Tilausansat
Apple alkoi siivota kauppaansa tilausansoista sen jälkeen, kun uhreja on jo kerääntynyt Suomessa ja muualla. Asiasta kertoo Forbes.
Apple käy järjestelmällisesti läpi App Store -sovelluskauppaansa löytääkseen sovelluksia, jotka erehdyttävät käyttäjät maksamaan toistuvia tilausmaksuja. Asiasta kertoivat eri sovelluskehittäjät Forbesille saatuaan Applelta ilmoituksia sovellusten poisvetämisestä.

Taustalla on pidempiaikainen ongelma App Storessa. IS Digitoday kertoi viime viikolla suomalaisesta iPhone-käyttäjästä, joka oli joutunut keväällä tällaisen huijauksen uhriksi App Storessa. Ladattu selfie-sovellus osoittautuikin viikossa 28,99 euroa vieväksi huijaukseksi, joka ei antanut laskutuksesta mitään tietoja.

Tapausta kommentoinut asiantuntija uskoi, että Applen oletetusti tarkasti vartioidussa kaupassa voi olla muitakin samanlaisia huijauksia. Ongelma kyseenalaistaa koko App Storen luotettavuuden.
Epäilyttäviä sovelluksia ladanneiden kannattaakin tarkistaa, millaisia laskuja Applen sovelluskauppaan annetulta luottokortilta on peritty.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Forbesin mukaan monissa sovelluksissa on ollut iso ilmaiskokeilusta kertova nappi, jonka alla on ollut pienillä kirjaimilla maininta maksuista, jotka ovat voineet yltää satoihin dollareihin vuodessa. Apple yrittää saada eritoten nämä napit esittämään maksut selvästi.

9to5Macin mukaan Apple muutti ohjenuoriaan sovelluskehittäjille kesäkuussa kieltääkseen tilausansat.

– Sovellukset, jotka yrittävät juksata käyttäjät ostamaan tilauksen väärillä perusteilla tai jotka harjoittavat syötin ja koukun tarjoamista, poistetaan App Storesta ja sinut voidaan poistaa Applen kehittäjäohjelmasta, ohjeissa sanotaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt