Mobiili

Uuden iPhonen sisältä paljastuu ikävä yllätys – Apple teki huononnuksen kertomatta asiasta

Julkaistu:

Apple
IPhone Xs -älypuhelimen akkukesto ei näytä kestävän vertailua halvempaan malliin, Forbes-lehti kirjoittaa.
Applen viime viikolla esittelemästä iPhone Xs -älypuhelimesta on voinut paljastua ilmeinen heikkous. Forbes-lehden keräämien tietojen perusteella puhelimessa on 2658 milliampeeritunnin akku, kun edeltävässä iPhone X:ssä oli 2716 mAh:n akku. Apple kertoi laskeneesta kapasiteetista ilmoituksessaan kiinalaisviranomaisille.

Verkkosivuillaan Apple kyllä sanoo, että Xs:n akun pitäisi kestää enintään 30 minuuttia kauemmin kuin iPhone X:ssä. Mutta Forbesin mukaan puheaika on laskenut tunnilla.

Hollantilainen teknologiasivusto FixjeiPhone on puolestaan videollaan esitellyt iPhone Xs:n sisuksia ja todistanut, että erot iPhone X:ään ovat vähissä. Näkyvin ero on kahden erillisen akun yhdistäminen yhdeksi akuksi ja uuden yhtenäisakun hieman erilainen muotoilu. Tämä voi osaltaan selittää oletettua akkukeston alenemista.

Samaan aikaan Applen uusista iPhoneista halvin malli XR sisältää kalliimpia malleja järeämmän 2942 mAh:n akun. Vaikka XR:ssä on myös Xs:ää isompi näyttö, Forbes uskoo akkukeston olevan selvästi Xs:ää parempi. Koska akkukesto on usein yksi puhelimenostajan tärkeimmistä kriteereistä, on Applen tekemä valinta Xs:ssä outo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Apple on varannut toisenkin ikävän yllätyksen uusien iPhonejen ostajille. Apple nosti puhelinten huoltohintoja, ja esimerkiksi uuden iPhone Xs Max -huippumallin näytön korjaaminen maksaa 50 euroa enemmän kuin iPhone X -puhelimessa.

Lue lisää: Apple ei nostanut vain puhelimien hintaa – huono-onnista iPhonen omistajaa odottaa ikävä yllätys

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt