Mobiili

Suomalaisten suosikki vahvisti: Taipuva puhelin tulossa

Julkaistu:

Älypuhelimet
Huawei tuo myyntiin taipuvalla näytöllä varustetun puhelimen. Mutta ennättääkö kilpailija ensin?
Suomessakin suosittu kiinalainen puhelinvalmistaja Huawei vahvisti aiemmat huhut taipuvasta älypuhelimesta. Yhtiön korkeimpaan johtoon lukeutuva Ken Hu kertoi muun muassa Forbesin mukaan, että ensi vuoden puolivälin paikkeilla luvassa on uusia 5g-yhteyksiä tukeva älypuhelin, jossa on taipuva näyttö.

Lue lisää: Samsungin kohuttu puhelinkeksintö joutuukin kisaan: Huawei saattaa ehtiä ensin kauppoihin

– Esittelemme taittuvan näytön ensimmäisessä 5g-puhelimessamme. Tämä on ensimmäinen kerta, kun älypuhelimessa esitellään taittuvia näyttöjä, Hu totesi Forbesin mukaan.

Ei ole täysin selvää, viittasiko Hu ainoastaan Huaweihin, vai koko matkapuhelinalaan. Huawein merkittävä kilpailija Samsung on myös tuomassa myyntiin taittuvalla näytöllä varustetun älypuhelimen. Samsung-pomon mediassa kiertäneet lausunnot antoivat ymmärtää, että puhelin julkistetaan jo marraskuussa.

Lue lisää: Pitkä odottelu päättyy: Käänteentekevä tekniikka puhelimiin vielä tänä vuonna

Samsung on kuitenkin tämän jälkeen kiistänyt väitteet marraskuisesta julkistuksesta. Yhtiö korosti The Korea Heraldin mukaan, että virallista tietoa asiasta ei ole vielä annettu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toistaiseksi ei ole selvää, ovatko taipuvat näytöt enemmän markkinointitemppu, vai todellinen matkapuhelinalan mullistus. Kyseessä voisi olla yksi tapa erottautua markkinoilla, joilla eri valmistajien älypuhelimet muistuttavat ulkoisesti enemmän tai vähemmän toisiaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt